Izložba slikarice iz Metkovića ”Memento vivere” u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek otvorena još do 15. siječnja

Izložba slikarskih radova pod nazivom “Memento vivere” autorice Zorane Vekić može se pogledati još do 15. siječnja u izložbenim aulama u prizemlju i na katu Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek u čijoj organizaciji je izložba otvorena 27. prosinca 2021. godine.

Naime, nakon što je u kolovozu u Galeriji GKS-a predstavila svoju izložbu slika “Zavičaj kao sudbina” profesorica Zorana Vekić nastavila je s izlaganjem svojih djela, ali ovoga puta izvan granica Metkovića.

– Veliki broj slika Zorane Vekić ukorijenjen je u ekspresivnoj tradiciji s naglašenim nanosima snažnih boja koje otkrivaju autoričin temperament, ali i snagu koju mediteranski pejzaž ukorjenjuje u vlastitoj geomorfološkoj prirodi. U svim izloženim djelima osjeća se neopterećenost slikarice akademističko-metjerskim dorađivanjem, što slikama daje upečatljivu dozu prirodnosti u izrazu. Svoju likovnost izgrađuje po sličnosti svog karaktera jer, bilježeći svijet, to postaje njezin svijet – ističu iz Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek povodom izložbe metkovićevske slikarice.

(www.icv.hr, tj, foto: ilustracija)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content