Najbolji strijelci zračnim oružjem ovaj tjedan u Osijeku: Predstavnici 20 zemalja u natjecanju bez gledatelja

– Najbolji strijelci zračnim oružjem, seniorke i seniori, iz čak 20 zemlja zajedno s pratećim osobljem biti će gosti punih peta dana u Gradu na Dravi – najavljeno je to na konferenciji za javnost na kojoj su pored glavnih organizatora, direktora natjecanja Zorana Ćelića, predsjednika Građanskog streljačkog društva Osijek 1784 Zvonimira Kovačevića, sudjelovali i predstavnici Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, Robert Seligman i Dubravko Ižaković.

Naime nastavak je to svjetskog ISSF Grand Prix u gađanju zračnim oružjem,održanom proteklog vikenda u Rušama u Sloveniji.

Ovotjedno natjecanje održava se u osječkoj dvorani Gradski vrt od danas (utorak) do subote, 22. siječnja. Utorak i srijeda su previđeni za treninge, dok su četvrtak i petak finalni dani. Natjecanje će se održati bez gledatelja, ali će zato biti izravan tv prijenos na Sportskoj televiziji, ističu organizatori.

-Činjenica je da unatoč kovidu i situaciji u kojoj jesmo, u Osijeku ćemo imati predstavnike dvadeset zemalja, dvjesto natjecatelja i još popratnog osoblja od dvjestotinjak ljudi. Možemo biti jako zadovoljni i zahvalni što upravo Građansko streljačko društvo nastavlja i dalje organizirati ovakve velike sportske manifestacije. Grad Osijek će to i dalje poticati i biti aktivan partner te se hvaliti s vašom organizacijom i rezultatima koji se postižu u gradu Osijeku – rekao je Seligman te naglasio i gospodarsku važnost ovakvog velikog natjecanja jer to ujedno znači i veliku popunjenost smještajnih kapaciteta što daje dodanu vrijednost sportu u Osijeku.

Ižaković je podsjetio da je ovo još jedna potvrda da je Osijek poželjan partner, dobar domaćin i organizator za velika sportska natjecanja unatoč pandemijskim uvjetima, a u čemu je Županija redovno aktivan partner. Ujedno je našim predstavnicima poželio odlične rezultate i da što više strijelaca ostvare norme za olimpijske igre.

Prema riječima organizatora radi se o novom formatu natjecanja Međunarodne streljačke organizacije. Putem niza takvih grand prix priredbi dijeliti će se bodovi. Pobjednik na Grand Prix Osijek će dobiti jednak broj bodova kao i pobjednik na prvenstvu Europe što govori o razini ovog natjecanja. Skupljaju se bodovi za godišnju rang ljestvicu, a putem godišnje rang ljestvice i skupljenih bodova, može se na olimpijadu odnosno na završni final turnir.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content