Nakon 30 godina ponovno izravna linija između Slavonije i Dalmacije: U srpnju i kolovozu noćnim vlakom od Osijeka do Splita

Iz HŽ Putničkog prijevoza stiže dobra vijest o ponovnom povezivanju Slavonije i Dalmacije, odnosno Osijeka i Splita izravnom linijom, nakon više od 30 godina neprometovanja. Naime, tijekom srpnja i kolovoza ove godine bit će uvedeni noćni vlakovi 1782 i 1783 na relaciji Osijek-Split-Osijek.

Vlak koji će polaziti s osječkog kolodvora u 20 sati, na zagrebačku postaju stići će u 1 sat u noći, gdje će se kompoziciji priključiti i vagoni iz Vinkovaca, te će putnici prve slavonske linije na splitski željeznički kolodvor stići u jutarnjim satima, točnije u 8.45. U povratku iz Splita se kreće u 22 sata, a u Osijek stiže u 11.36.

– Navedeni vlakovi u svojem sastavu imat će vagone za spavanje, vagone s ležajima i vagone za sjedenje – najavili su iz HŽ-a za Glas Slavonije. 

S cijenom karata za tu liniju još nisu izlašli u javnost, ali ističu kako će ih biti moguće kupiti ili rezervirati dva mjeseca unaprijed.

(www.icv.hr, tj)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content