Obiteljski liječnici na području OBŽ nisu započeli s brzim antigenskim testiranjem: Rasplet događaja na današnjem sastanku s ravnateljstvom Doma zdravlja

Testiranje na koronavirus brzim antigenskim testovima, koje je od jučer trebalo biti omogućeno i kod obiteljskih liječnika, ipak neće biti u većini ordinacija na području Osječko-baranjske županije.

Od 170 ordinacija u kojima je trebalo biti organizirano testiranje, njih preko stotinu nema primjerene uvjete za to- istaknula je za medije doktorica Bojana Cigić.

Naime, većina ordinacija dijeli čekaonicu pa liječnici ističu kako je nemoguće odijeliti pacijente na one koji dolaze na testiranje i one koji dolaze iz drugih zdravstvenih razloga.

-Očekujemo rasplet događaja nakon današnjeg sastanka s ravnateljstvom Doma zdravlja. Objektivna je situacija takva da većina nas liječnika ima na raspolaganju samo dvije prostoriie, a znamo da za testiranje mora biti osiguran odvojeni prostor – istaknula je doktorica Ingrid Sarić.

Nezadovoljni su i pacijenti koji su i do sada na pregled čekali u prenapučenim čekaonicama, a s dodatnim povećanjem broja ljudi za brzo antigensko testiranje, smatraju kako će biti još izloženiji virusu.

Iz Doma zdravlja poručuju kako su brzi antigenski testovi podijeljeni liječnicima koji su već od danas mogli početi naručivati pacijente.

-U Uputi Ministarstva zdravstva ne stoje nikakvi detalji o tome koliko često i koji broj pacijenata liječnici trebaju testirati. Ostavljeno im je to na volju, da se sami organiziraju u ovisnosti o svojim mogućnostima. Već nam sutra ostaje provjeriti jesu li liječnici obiteljske medicine u suradnji s Domom zdravlja uspjeli pronaći rješenje za novu obvezu koju im je propisao resorni ministar Vili Beroš, rekla je za Radio Osijek ravnateljica Justinija Steiner.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content