OPĆINA MIKLEUŠ Održano savjetovanje s javnošću o provođenju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta i zakup za ribnjake u vlasništvu RH

Danas (četvrtak) je u društvenom domu u Mikleušu održano savjetovanje s javnošću o provođenju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta i zakup za ribnjake u vlasništvu Republike Hrvatske. Savjetovanje je provela stručna savjetnica za provedbu natječaja Blaženka Mičević iz tvrtke Agrodet.

Općina Mikleuš je raspisala natječaj na pet godina za zakup 191 hektara, jer je ta zemlja predviđena za povrat, te na 25 godina za 620 hektara.

Prijavitelji su upoznati s trenutnim stanjem provedbe natječaja, a Blaženka Mičević je pojasnila ponuditeljima tko ima prednosti u prijavi sukladno Zakonu i Pravilniku o provođenju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta i zakup za ribnjake u vlasništvu Republike Hrvatske.

Nakon završetka postupka odabira najpovoljnijih ponuditelja, prijedlog Odluke bit će dostavljen Općinskom vijeću, a potom u Županiju i Ministarstvo poljoprivrede na suglasnost.

Savjetovanje je održano u skladu s trenutnim epidemiološkim mjerama u suzbijanu širenja koronavirusa.

(www.icv.hr, adf)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content