POSTUPAK NA SUDU Muškarac preko Interneta „skidao“ i dijelio pedofilski materijal, među snimkama i silovanja djece

Muškarac s područja Virovitičko-podravske županije pomoću posebnog računa i jednog internetskog pretraživača „skidao“ je, koristio i dijelio fotografije i video uratke s pedofilskim i nasilnim sadržajem s drugim korisnicima na webu koji imaju iste sklonosti.

Slučaj je otkriven i policiji prijavljen u svibnju prošle godine. Tijekom istrage otkrivena je i oduzeta velika količina fotografija i snimki koje je muškarac preuzimao s Interneta, čuvao i dijelio s drugima putem svojih mobitela i računala te diskova. Neslužbeno doznajemo kako je riječ o više tisuća fotografija i snimki djece, od kojih neke prikazuju i mučne i eksplicitne scene zlostavljanja (silovanja).

Sve mu je oduzeto i protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog počinjenja kaznenog djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta-iskorištavanje djece za pornografiju, (KZ čl. 163. st. 2.,  u svezi sa st. 1. KZ/11 i članka 52. KZ/11, a kažnjivo po članku 163. st. 1. KZ/11.)

ODO je muškarcu potvrdilo optužnicu u srpnju prošle godine, no na sudu se sredinom listopada, za kada je bila zakazana glavna rasprava, muškarac nije pojavio niti je opravdao svoj izostanak. Sud je stoga raspravu odgodio na kraj siječnja ove godine. Za navedeno kazneno djelo Zakon propisuje kaznu zatvora od jedne do deset godina. (www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content