Preminula Ana Prelog, čačinačka ”baka iz bajke”

Tužna vijest pogodila je Čačince. Otišla je još jedna dobra i draga osoba. Naime, u svojoj 78. godini života preminula je Ana Prelog, pjesnikinja amaterka, dugogodišnja članica KUD-a Čačinci te istaknuta članica Udruge umirovljenika.

Ana Prelog bila je baka iz bajke, baš onakva baka kakvu bi svatko poželio, prepuna osjećaja, topline, ljubavi i radosti koje je prema svima nesebično dijelila uz svoj neuništivi osmijeh. Nikada nije govorila da ju nešto boli, iako je dugo godina bolovala od raka, uvijek je sve pobjeđivala svojim prepoznatljivim osmijehom i optimizmom. Rado se odazivala svim čačinačkim manifestacijama, a kada je pokrenuta Pjesnička večer, baka Ana je bila među prvim izvođačima i čitala je svoje uratke.

To su onako prepoznatljivi bakini zapisi, kada zamislite jednu slavonsku baku kako sjedi kraj šporeta, pravi domaće kolače i piše ono što joj je srcu drago baš na onaj način kako to vidi i osjeća. Koliko su je Čačinci voljeli i poštovali pokazao je i veliki broj ljudi na njenom današnjem posljednjem ispraćaju. Baka Ana je voljela sve oko sebe i svi su voljeli nju. Ma, bila je ona svima baka.    

(www.icv.hr, vg)         

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content