PROJEKT ”UČIM, RADIM, POMAŽEM” – FAZA II Završena još jedna faza projekta koji je podigao kvalitetu života 48 korisnika, ali i osam zaposlenih žena

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama “Jaglac” Orahovica privela je kraju projekt ”Učim, radim, pomažem” – faza II prijavljen u okviru poziva Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Projekt je vrijedan 740.590,00 kuna, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda dok su partneri Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Virovitica i Centar za socijalnu skrb Slatina. U novoj kući Jaglaca održana je završna konferencija projekta kojoj su nazočili predstavnici projektnih partnera, Centra za socijalnu skrb Slatina, predstojnica Podružnice Orahovica Nelica Šiser, predsjednica udruge Jaglac Đurđa Šimatović i voditeljica programskih aktivnosti Lidija Stojković. Predsjednica Udruge Jaglac Đurđa Šimatović naglasila je  kako je ovo još jedan od niza višestruko korisnih projekata udruge.

– Teško je danas pronaći riječi za sve ono što je ovaj projekt donio. Hvala svim sudionicima projekta, našem koordinatoru Robertu, partnerima i ženama koje su odradile velik posao. Voljela bih da danas mogu reći da imamo natječaj za treću fazu, ali za sada informaciju još nemamo, no vjerujem da će i do toga doći. Mi smo spremni– rekla je Šimatović.

Zadovoljan provedbom prve dvije faze je i voditelj projekta Robert Terfaloga.

– Kroz ovu drugu fazu je bilo zaposleno osam žena koje su brinule o 48 krajnjih korisnika, dakle šest po zaposlenici. Riječ je o osobama starije životne dobi te osobama s invaliditetom, ali i drugim osobama u potrebi. Jedna od aktivnosti ovoga projekta bilo je osposobljavanje zaposlenica za zanimanje gerontodomaćice koje su sve uspješno završile. Moram zahvaliti svima koji su pridonijeli ovom projektu, a posebno zaposlenicama koje su svoj posao odradile odlično, što su potvrdili i korisnici koji jedva čekaju da projekt bude nastavljen. Mi smo spremni za nastavak i samo čekamo objavu natječaja– rekao je Terfaloga.

U ime projektnog partnera obratila se Nelica Šiser iz Centar za socijalnu skrb Slatina.

– Moram pohvaliti sve sudionike ovoga projekta jer odrađen je odličan posao, a u prilog tome govori i činjenica kako smo primili upite od korisnika ovoga projekta za mogućnost nastavka dolaska žena uz privatnu naknadu dok projekt ponovno ne zaživi. U dogovoru s Udrugom i dosadašnjim zaposlenicama pokušat ćemo im i na taj način pomoći, a kada dođe do natječaja mi ćemo naravno i nadalje biti partner na projektu– zaključila je Šiser. Na kraju konferencije svi nazočni izrazili su veliku želju i nadu kako će ovaj projekt uskoro biti i nastavljen, odnosno krenuti u svoju treću fazu.

(www.icv.hr, vg)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content