U Crvenom križu Našice omogućena besplatna posudba ortopedskih i medicinskih pomagala

Posudionica ortopedskih i medicinskih pomagala Crvenog križa Našice omogućava besplatno posuđivanje medicinskih i ortopedskih pomagala. Namijenjene su osobama u potrebi s trajnim invaliditetom: oboljelima od kroničnih bolesti, palijativnim bolesnicima, nepokretnim gerijatrijskim bolesnicima, kao i bolesnicima koji su privremeno nepokretni zbog oporavka od operativnih zahvata, lomova ekstremiteta te naglo oboljelim osobama- izvijestili su na svojoj Facebook stranici iz Crvenog križa Našice.

– Medicinska i ortopedska pomagala ostaju nedostupna za mnoge osobe s tjelesnim invaliditetom, ili one kojima su potrebna radi ozljede ili bolesti. Dostupnost pomagala uvelike utječe na kvalitetu života osoba kojima su potrebna, ali i života njihovih najmilijih – dodaju.

Crveni križ Našice je prošle godine posudio 62 pomagala osobama u potrebi, a još je preko 30 pomagala na terenu od prošlih godina.

-U Posudionici se mogu posuditi invalidska kolica, hodalice bez kotača, hodalice s kotačima, štake, štapovi i druga pomagala. Korisnici u pravilu pomagala posuđuju na duži vremenski period i vraćaju ih kada im više nisu potrebna – kažu u CK Našice.

Ujedno pozivaju građane ukoliko netko ima nekakvo pomagalo (invalidska kolica, hodalice bez kotača, hodalice s kotačima, štake, štapovi), a nije mu potrebno, da ga donese u Crveni križ ili nazove 613 – 275 kako bi ga mogli podijeliti osobama u potrebi.

(www.icv.hr, tj)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content