U fotogaleriji pogledajte kako napreduju radovi na projektu EAGLE kojim će biti dovršeno izletište u Kladarskom bregu – TIC Klopotec

Radovi na hrvatskom dijelu projekta EAGLE, na lokaciji izletišta u Kladarskom bregu gdje se formira Turističko-informacijski centar (TIC) “Klopotec”, odvijaju se utvrđenom dinamikom. Do sada su započeti radovi na sva tri glavna objekta TIC-a Klopotec. Na strehi je skinut crijep, betoniran je nadtemeljni zid te je započelo postavljanje lamperije, gips-kartonskih ploča i izolacije na krovištu. Izvršeni su i iskopi površinskog tla, kao i  betoniranje temeljne stope za vidikovac, te zidova, poda i stubišta vinskog podruma.

Uz radove na TIC-u Klopotec, u okviru projekta izrađen je logotip projekta te web stranica koju možete pogledati na adresi www.eaglehuhr.eu.

Projekt EAGLE (“Enhancing the Adventure Generating Local Environment Pitomača-Pecs”) Općine Pitomača, TZO Pitomača  i Šumarije  Mecsekerdő Zrt. iz Pečuha,  odobren je za financiranje u sklopu Programa prekogranične suradnje Interreg Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. Broj ugovora o bespovratnim sredstvima je: HUHR/1901/2.1.2/0109.

Cilj projekta je doprinijeti razvoju turističkog potencijala regije kroz specifično vrednovanje prirodne i kulturne baštine, privući posjetitelje stavljajući vinogradarsko područje naše općine na kartu turističkih destinacija šire regije, pri čemu je ključna prekogranična suradnja s Pečuhom.

Vrijednost projekta je 1,65 milijuna eura, od čega su 85% bespovratna sredstva Europske unije.

(pitomaca.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content