U tijeku nacionalna konferencija ”Provedba sustava vaučera za obrazovanje odraslih”

Zajednica za obrazovanje odraslih i Hrvatska gospodarska komora organizirali su nacionalnu konferenciju ”Provedba sustava vaučera za obrazovanje odraslih”, koja se održava danas i sutra, 24. i 25. siječnja, u zagrebačkom Hotelu International.

Cilj konferencije je educiranje dionika o projektu ”Provedba sustava vaučera za obrazovanje odraslih”, koji započinje 1. travnja 2022.

Prvi dan konferencije je posvećen predstavljanju vaučera, prezentaciji registra Hrvatskog kvalifikacijskog okvira u izradi i vrednovanju standarda zanimanja, analitičkoj i sektorskoj utemeljenosti standarda zanimanja, izradi standarda zanimanja i predstavljanju novog Zakona o obrazovanju odraslih.

Drugi dan konferencije bit će posvećen metodologiji izrade standarda kvalifikacija, metodologiji programa obrazovanja odraslih za stjecanje mikrokvalifikacija, djelomičnih kvalifikacija i cjelovitih kvalifikacija na razini 2, financiranih putem vaučera i drugih izvora financiranja te četirima interaktivnim radionicama:

1. Obrazac standarda kvalifikacija – opći podaci i opis,
2. Obrazac standarda kvalifikacija – prijedlozi ishoda učenja,
3. Program obrazovanja odraslih – opće informacije o programu,
4. Program obrazovanja odraslih – izrada modula.

Ispred Pučkog otvorenog učilišta Slatina na konferenciji nazoče, ravnateljica Danijela Fabric Fabijanac i stručna suradnica u obrazovanju Vesna Senta.

(www.icv.hr, adf; POU Slatina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content