ZNATIŽELJNE I AKTIVNE Vesele suhopoljske trojke Ana, Klara i Lucija Baltić proslavile svoj prvi rođendan

Prve trojke rođene u općini Suhopolje – Ana, Klara i Lucija Baltić, proslavile su jučer (utorak) svoj veliki prvi rođendan. Skromno i u društvu obitelji i kumova, obitelj Baltić obilježila je dan kada su majka Josipa, otac Tomo te tada šestogodišnja Magdalena i četverogodišnji Marko u svoje živote i srca dočekali tri djevojčice koje su im zauvijek promijenile i obogatile svakodnevicu.

Bila je to i prilika da s Josipom Baltić popričamo o tome kako je protekla prva godina ovih predivnih djevojčica čiji osmijesi izazivaju veselje.

Na pitanje kakve su ove simpatične trojke danas karakterno, jesu li Ana, Klara i Lucija slične  ili je svaka potpuno drugačija, mala “osoba za sebe”, Josipa Baltić spremno odgovara:

I SLIČNE, I RAZLIČITE

– Iako su trojke i imaju tek godinu dana, već se primijete razlike u karakterima. Klara je dosta ozbiljna, spretna, ali i brzopleta beba. Lucija je uvijek vesela, nasmijana i mirna, dok je Ana dosta osjećajna i voli se maziti – svoje curice opisuje mama Josipa te dodaje kako, osim što su sada u fazi istraživanja igračaka i slušanja pjesmica, ove znatiželjne jednogodišnjakinje i prave male “neovisne bebe”. Najdraža im je, naime, razbibriga otimanje duda varalica jedna drugoj.

– Vole imati svoju slobodu kretanja, ne vole kada ih netko u tome sprječava i gnjavi ih. Također, vole spavati i od rođenja na spavanje idu sve tri zajedno. Osim što spavaju zajedno, nekada se i usred noći bude zajedno. Nekada i nas znaju buditi i ne daju nam spavati, pogotovo kad su u pitanju zubići ili prehlade, ali njihovi osmijesi i ta silna ljubav prema njima je ono što nam vrati energiju.

trojke 2
foto: privatni arhiv

Sve je to ljepota života s trojkama. Iako nekada imamo teške dane i noći, sretni smo i zahvalni Bogu što su nam zdrave i vesele – roditeljske „slatke muke“ opisuje J. Baltić te dodaje kako Ana, Lucija i Klara nisu zahtjevne bebe, što njoj kao majci uvelike pomaže dok je suprug Tomo na poslu, a ona je sama s njima i starijom djecom.

Osim u suprugu, Josipa veliku podršku ima upravo u njima – Magdaleni i Marku. Iako se ponekada događa da starija djeca teže „prihvate“ novorođene članove obitelji, u slučaju ove obitelji dogodilo se suprotno.

– Magdalena i Marko vole svoje seke, vole se igrati se s njima. Zasad se lijepo slažu, iako im seke nekad i ometaju njihove igre, ali se oni na to ne ljute. Imaju veliko srce i puno razumijevanja – smije se J. Baltić te dodaje kako joj pomažu i pri čuvanju mlađih sestrica.

Iako je sin Marko još i sam malen i živahan, voli pomoći kad god nešto zatreba. Sestricama je zabavljač, to mu je najdraže, dok Magdalena, s obzirom da jdvije godine starija i odgovornija, pomaže roditeljima puno više.

DOBRA ORGANIZACIJA VREMENA

Iako je jedan pogled na lica Josipe i Tome Baltića dovoljan da se čovjek uvjeri u istinitost izreke da su djeca naše najveće bogatstvo, iz roditeljske solidarnosti postavljamo pitanje – je li teško s petero djece? Kako se organizirati u danu, stići sve što treba? 

– Iskreno, da, velik je izazov brinuti se o petero male djece i posvetiti se svakome od njih jednako, a da se nijedno ne bi osjećalo zapostavljeno. Svi su oni još dosta mali i svako dijete traži samo svoju pažnju, samo svoj trenutak za maženje i igru s nama. Zato najviše volimo vikende kad smo svi doma i kad možemo biti jedni s drugima cijelo vrijeme  – iskreno govori Josipa Baltić koja kaže kako je i tijekom tjedna svaki dan u znaku dobre organizacije vremena i obaveza kako bi se maksimalno posvetili svakom djetetu.

Razlog, osim bezuvjetne ljubavi je jednostavan.

– Igra s djecom, njihova sreća i osmijeh na licima čini naša srca ispunjenima – zaključuje J. Baltić.

(www.icv.hr, eat, foto: privatni arhiv)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content