2. HRL SJEVER 1234 Virovitica kreće u obranu prvog mjesta: Novim županijskim derbijem otvara se drugi dio sezone

Drugi krug 2. HRL za žene kreće sutra (subota), a rukometašice 1234 Virovitice u nastavak sezone ulaze s vodeće pozicije. 11 pobjeda iz 11 odigranih utakmica te maksimalna 22 boda, učinak je to Grdićeve ekipe u ”jesenskoj dionici”, a želja je da se istim tempom nastavi i dalje, iako ”lavice” očekuje nekoliko zahtjevnih susreta.

Susreti koji će vjerovatno prelomiti prvenstvo i odlučiti o naslovu prvaka doći će ubrzo, prvi od njih već idućeg tjedna kada 1234 Virovitica gostuje u Koprivnici kod Podravke 2 Lino, drugoplasirane ekipe na prvenstvenoj ljestvici koja ujedno ima dva boda zaostatka, te u 15. kolu, također na gostovanju, ovog puta u Đurđevcu. Doduše, svaka utakmica je potencijalno opasna, a takva će biti i ova prva. U dvorani Tehničke škole sutra gostuje Pitomača.

Doduše, u redovima Pitomače pred početak drugog dijela ligaške sezone prilike nisu idealne. Trenerica Sanja Šandrovčan, što zbog ozljeda, što zbog obiteljskih prilika, neće moči računati na nekoliko iskusnih igračica.

Iz redova susjednog Đurđevca klubu je pristupila Mia Zagrajski, čime je barem donekle proširen igrački kadar, no svjesni su da je ovog puta domaći sastav 1234 Virovitice favorit u županijskom derbiju.

Podsjetimo, prvi dvoboj između ove dvije momčadi u sklopu prvog kola, odigran u Pitomači, pripao je virovitičkim rukometašicama rezultatom 36:33, a odluka je pala u posljednjoj dionici utakmice. Drugi susret, onaj u Kupu, također je otišao na stranu ”lavica” s uvjerljivih 45:35, a hoće li ovog puta biti ”treća sreća” ili će 1234 Virovitica upisati novu pobjedu, saznat ćemo sutra.

Županijski derbi na rasporedu je od 19 sati, a kako je i spomenuto, odigrat će se u dvorani Tehničke škole.

(www.icv.hr, mra, mš, foto: ilustracija, M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content