DVD Dolci održao redovnu godišnju skupštinu: Ovo je malo društvo iznimno vrijednih i aktivnih članova

Dobrovoljno vatrogasno društvo Dolci održalo je redovnu godišnju izvještajnu skupštinu na kojoj su, između ostalih, nazočili gradonačelnik Orahovice Saša Rister, zapovjednica Vatrogasne zajednice VPŽ Mateja Fras Venus, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Orahovice Mario Gubeljak te predsjednica Mjesnog odbora Dolci Danijela Kordoš.

Izvješće o radu podnijela je dozapovjednica Društva Ivana Čižić naglasivši kako su unatoč svim problemima s pandemijom koronavirusa vrlo aktivno i marljivo radili.

– Nije bilo lako, ali svojom aktivnošću težili smo biti što bolji i uz naše redovne zadaće organizirati našim sumještanima niz sadržaja. Što se tiče intervencija u 2021. godini, imali smo pet tehničkih intervencija, dva požara objekta, tri požara otvorenog prostora te tri ostale intervencije. Moram naglasiti da imamo 13 operativnih vatrogasaca i svi imaju potrebne liječničke preglede i spremni su za sve izazove koje poziv vatrogasca traži. Sudjelovali smo na svim vježbama koje je organizirala naša gradska ili županijska zajednica, a posebno smo ponosni na humanitarnu akciju prikupljanja humanitarne pomoći, točnije stočne hrane, financijskih sredstava i prehrambenih potrepština koje smo odvezli i donirali unesrećenim mještanima potresom pogođenih Petrinje, Siska i okolice. Moram zahvaliti gradonačelniku Saši Risteru, našoj Zajednici te zapovjednici Mateji Fras Venus koji nas stalno prate, pomažu i podupiru – rekla je Čižić, koja je izvješće pročitala u ime zapovjednika Petra Budimira.

U planu rada koji je također pročitala dozapovjednica Čižić posebno je istaknut rad s djecom i mladeži te završetak izgradnje nužnog objekta – garaže, kako bi vozilo koje Društvo posjeduje bilo adekvatno zaštićeno.

Skupstina DVD a Dolci 2
foto: Radio Orahovica

Zapovjednica Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Mateja Fras Venus naglasila je kako članovi DVD-a Dolci mogu biti primjer ostalim manjim društvima te im zahvalila na uspješno odrađenom poslu u protekloj godini.

– Lijepo je doći na skupštine ovako malih, ali iznimno aktivnih i vrijednih društava. DVD Dolci su doista primjer kako malo društvo treba raditi i zato im zahvaljujem što promoviraju vatrogastvo na najbolji mogući način – rekla je Fras Venus te uručila Društvu i nekoliko poklona.

Gradonačelnik Saša Rister također je pohvalio rad ovog Društva.

– Vatrogasci ponekad nisu ni svjesni koliko je njihova uloga važna, a oni su ti koji su uvijek prvi u pomoći kad su životi ljudi ugroženi i kada stradava njihova imovina. DVD Dolci su posebna priča, lijepo je vidjeti koliko su složni i koliko ovako malo mjesto i društvo mogu puno napraviti. Čestitam im i zahvaljujem na marljivosti i vrijednosti – rekao je Rister.

Na kraju skupštine uručena su i vatrogasna odličja članovima za dugogodišnju vjernost Društvu te zahvalnice svima koji su pomogli u radu.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content