Fuchs: Od sljedećeg tjedna maske se neće nositi na nastavi

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs u četvrtak je nakon sjednice Vlade potvrdio da se od sljedećeg tjedna maske više neće nositi na nastavi, javlja HRT.

– Razgovarali smo dugo s HZJZ-om i epidemiolozima, maske ostaju u javnom prijevozu i na hodnicima u školi, ali djeca za vrijeme satova od prvog do zadnjeg razreda osnovnih i srednjih škola ne moraju imati maske. Mislim da je to u redu, posljedica je i ovog zahvata testiranja, mislim da smo i s tim pogodili tajming jer smo u prvoj varijanti identificirali gotovo 2000 pozitivnih asimptomatskih slučajeva, a sada kako je tjedan odmicao toga je bilo relativno malo, svega 20-ak – rekao je Fuchs dodajući da se odluka o nenošenju maski odnosi i na učitelje i nastavnike.

– Vidjet ćemo što će se dogoditi u ponedjeljak što se tiče samotestiranja kod kuće, ja sam optimističan, mislim da smo na ovaj način poprilično relaksirali mjere, sve na dobrobit djece i izvođenja nastave licem u lice.

– Relaksira se i onaj dio vezan uz izlete, nastavu u prirodi i odlaske autobusom, sve će to biti moguće i bitno jednostavnije nego do sada – rekao je Fuchs dodajući da će biti objavljene konkretne upute.

Djeca, koja to budu htjela, mogu i dalje nositi masku. Bit će također, rekao je Fuchs, preporuka da učenici koji su imunokompromitirani zadrže maske.

Odluka će biti objavljena danas ili sutra, a primjena kreće od ponedjeljka.

(hrt.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content