Obilježen Dan općine Podgorač: Prošla godina rekordna po povlačenju europskih sredstava, u pripremi projekti vrijedniji od 50 milijuna kuna

Dan općine Podgorač obilježen je svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općine Podgorač održanom jučer (petak) u dvorani mjesnog DVD-a, u nazočnosti župana Osječko-baranjske županije Ivana Anušića, zastupnice u Europskom parlamentu Biljane Borzan, gradonačelnika i načelnika susjednih i prijateljskih gradova i općina, te drugih gostiju.

– Trenutno su u pripremi projekti vrijedni više od 50 milijuna kuna koje ćemo nominirati na različite javne pozive kako bi dodatno povećali kvalitetu života naših mještana. Prošle godine započela je izgradnja kanalizacijskog sustava Stipanovci, izgrađene su ceste u Budimcima, Bijeloj Lozi, Poganovcima i Razbojištu te je rekonstruiran Dom. Prošla je godina bila rekordna po povlačenju europskih sredstava, čemu se nadamo i u budućnosti. Planiramo izgradnju tržnice, rekonstrukciju groblja u Podgoraču, izgradnju Sportskog centra i Poslovne zone te akumulacije Breznica – rekao je Goran Đanić, načelnik općine Podgorač.

mini IMG 1345
foto: OBŽ

Župan Ivan Anušić osvrnuo se na najvažnije investicije Osječko-baranjske županije na području općine Podgorač.

– Sustav navodnjavanja Budimci-Krndija vrijedan je 27 milijuna kuna, a obuhvaća 565 hektara. U ovom trenutku pripremamo ukupno 16 sustava za navodnjavanje koji su izuzetno važni za budućnost opstanka poljoprivrede u Slavoniji i općenito na istoku Hrvatske. Klimatske promjene su jasno vidljive i moramo ih preduhitriti kako bismo osigurali kontinuitet poljoprivredne proizvodnje u našem kraju – poručio je župan Anušić te svim mještanima čestitao Dan Općine.

– Nedvojbeno se vidi koliko je u općini Podgorač uloženo u infrastrukturu kroz niz gospodarskih, komunalnih i kulturnih projekata. Posebno je pozitivno što se fondovi Europske unije koriste vrlo izdašno, s obzirom da su proračuni općina vrlo mali i često ne mogu pokriti veća financijska ulaganja. Europska unija i jest unija mogućnosti i ako znaš prepoznati što se nudi te slijediti pravila, mogu se dobiti pozamašna sredstva, što Podgorač izuzetno uspješno čini – kazala je zastupnica Biljana Borzan.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content