Odobrena sredstva Centru za kulturu “Drago Britvić” i Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića

Ministarstvo kulture i medija donijelo je odluku u sklopu Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2022. godinu za programe gradnje, rekonstrukcije i opremanja kulturne infrastrukture kojom je odobreno sufinanciranje 219 programa ukupnim iznosom od 37.414.000 kuna, među kojim su dva programa s područja općine Pitomače: “Uređenje i opremanje dvorane Doma kulture – faza V” i “Opremanje IC Kuća Petra Preradovića”.

Predlagatelj programa “Uređenje i opremanje dvorane Doma kulture – faza V” je Centar za kulturu “Drago Britvić”, dok je partner Općina Pitomača. Programom se predviđa rekonstrukcija i opremanje Doma kulture, a nakon realizacije programa obnovljeni Dom kulture djelovati će kao multimedijski centar koji će osigurati adekvatan prostor za produkciju raznih kulturno-umjetničkih sadržaja i time generirati nove oblike kulturnih događanja uključivanjem različitog profila umjetnika i sadržaja. Ukupna vrijednost planiranih radova iznosi 1.116.561,80 kuna, od čega je udio sufinanciranja od strane Ministarstva kulture i medija 500.000 kuna.

S druge strane predlagatelj programa “Opremanje IC Kuća Petra Preradovića” je Općina Pitomača. Ovim programom predviđena je nadogradnja postojeće opreme novim softverskim paketom te nabava i postavljanje novog vanjskog info kioska sa raznim sadržajima u sklopu  Interpretacijskog centra Kuća Petra Preradovića u Grabrovnici. Realizacijom programa će se utjecati na unapređenje kvalitete kulturnog sadržaja IC-a, razvijanja kulturnog turizma i razvoja područja općine Pitomače kao kulturne destinacije. Ukupna vrijednost opremanja iznosi 293.437,50 kuna, od čega će Ministarstvo kulture i medija sufinancirati program sa 100.000 kuna.

(draftdoo.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content