Održana izborna Skupština HVIDRA-e: Stjepan Varaždinec novi-stari predsjednik

U višenamjenskoj dvorani u Orahovici održana je godišnja izvještajna i izborna skupština HVIDR-e Orahovica. Nazočili su joj gradonačelnik Orahovice Saša Rister, načelnik općine Čačinci Alen Jurenac, predsjednik ZUiČ HVIDR-e i Odbora za branitelje VPŽ Mato Bubaš, predsjednik UHBL PTSP VPŽ Miroslav Milovuković te predsjednici i predstavnici braniteljskih udruga s orahovačkog i zdenačkog područja. U sklopu izvješća o radu predsjednik Stjepan Varaždinac istaknuo je kako je Udruga unatoč svim teškoćama s koronavirusom, odradila sve zacrtane aktivnosti, čak i više.

-Bili smo iznimno aktivni i odradili doista velik posao. Ono što je najvažnije u suradnji s braniteljskim udrugama iz Orahovice i Duge Međe obilježili smo dostojno sve obljetnice iz Domovinskog rata i prisjetili se naših poginulih suboraca. Moram se zahvaliti lokalnim samoupravama na velikoj pomoći, Gradu Orahovici te općinama Čačinci, Zdenci i Crnac. Ured nam je unatoč svemu odlično radio i pomagali smo svim hrvatskim braniteljima u skladu svojih mogućnosti. Enigmatska sekcija koja radi s u sklopu udruge također je odlično radila i postigla zavidne rezultate – rekao je Varaždinac.

Nakon ostalih podnesenih izvješća, sva su jednoglasno prihvaćena. Nakon što je skupština potom dala jednoglasnu razrješnicu starom vodstvu, tajnim glasovanjem je izabrano novo pa je tako za novog/starog predsjednika izabran Stjepan Varaždinac, a dužnost dopredsjednika će i nadalje obnašati Damir Vratković.

Skupstina-HVIDRA-5

U planu rada predsjednik Varaždinac istaknuo je kako će udruga i dalje raditi na aktivnostima temeljem svoga Statuta, a to je prije svega čuvati istinu i uspomenu na Domovinski rat. Predsjednik ZUiČ HVIDR-e i Odbora za branitelje VPŽ Mato Bubaš čestitao je orahovačkoj HVIDR-i na uspješnom radu i odličnoj suradnji sa županijskom HVIDR-om.

-Ponajviše nam je važno zajedništvo. Nema nas više puno i zato je važno da se odazivamo na aktivnosti svih braniteljskih udruga, ne mora nas nitko zvati, dođimo sami i podržimo. To je naša najveća snaga, moramo čuvati sveti nam Domovinski rat i uspomenu na naše poginule suborce te pričati istinu – rekao je Bubaš.

Skupstina-HVIDRA-6

Načelnik općine Čačinci Alen Jurenac istaknuo je kako je svim hrvatskim braniteljima treba odati veliko priznanje za sve što su činili za slobodnu Hrvatsku.

-Ja nažalost fizički nisam mogao sudjelovati u Domovinskom ratu jer sam bio dijete, ali znam što ste vi hrvatski branitelji dali za našu lijepu Hrvatsku, za Orahovicu, za Čačince, Vukovar,… i zato vam od srca hvala za vašu hrabrost i za sve što ste učinili za sve nas. S gledišta mlađe generacije političara pozivam vas da se ujedinite, možda čak da se poneke udruge i udruže jer tako će biti još jači i složniji. Bezuvjetnu podršku od Općine Čačinci i mene osobno uvijek ćete imati – rekao je Jurenac.

Skupstina-HVIDRA-7

Gradonačelnik Orahovice Saša Rister također je izdvojio složnost i zajedništvo braniteljskih udruga.

-Hrvatski branitelji zajedništvom i složnošću su pokazali da mogu najviše, da su neuništivi. I zato i večeras pozivam sve udruge proistekle iz Domovinskog rata da rade zajedno, ako treba i udruže su u jednu veću jer tako će biti jači radom, ali i financijski. HVIDR-i Orahovica čestitam na izvrsnom radu, marljivosti i aktivnosti i siguran sam da će tako nastaviti i u budućnosti s novim/starim vodstvom – zaključio je Rister.

Skupstina-HVIDRA-1

Na kraju skupštine HVIDR-a Orahovica uputila je podršku Ukrajini.

-Mi znamo što znači biti u ratu i boriti za slobodu protiv jačeg kojem smo na kraju pokazali da smo mi ti koji su jači Mi smo uspjeli, i zato dajemo punu podršku Ukrajini da i oni uspiju i da imaju svoju slobodu, mir i samostalnost. S ove Skupštine svi zajedno upućujemo zajedničku podršku – rekao je predsjednik Stjepan Varaždinac.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content