Prošlog tjedna na području VPŽ čak 16 prometnih nesreća, od kojih 12 preko vikenda: Dvije osobe ozlijeđene

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 16 prometnih nesreća, od kojih se 12 dogodilo u dane vikenda.

Od 16 prometnih nesreća dvije su bile s ozlijeđenim osobama u kojima su dva vozača lako ozlijeđena. Dvije prometne nesreće su uzrokovali vozači pod utjecajem alkohola, četiri vozači mlađi od 24 godine, od kojih je jedan upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje. Uzrok pet prometnih nesreća je bilo upravljanje vozilom neprilagođenom brzinom.

U četvrtak, 24. veljače, oko 14.25 sati, 39-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka Vukovarskom ulicom kroz Suhopolje gdje je dolaskom do kbr. 184., uslijed nedržanja potrebnog razmaka udario u stražnji dio osobnog automobila slatinskih registracijskih oznaka kojim je istim smjerom upravljao 58-godišnji vozač, a koji je u trenutku udara već započeo s kočenjem zbog izbjegavanja udara u dijelove plastike koji su na kolnik otpali s nepoznatog teretnog vozila.

U samom trenutku prometne nesreće tom prometnicom kretao se još jedan osobni automobil slatinskih registracijskih oznaka kojim je istim smjerom upravljao 33-godišnjak, a koji je također uslijed nedržanja razmaka udario u zadnji dio teretnog automobila požeških registracijskih oznaka kojim je istim smjerom upravljao 30-godišnji vozač, koji se u trenutku udara kretao iza osobnog automobila zagrebačih registracijskih oznaka i koji je također već započeo kočiti kako bi izbjegao prometnu nesreću ispred sebe. 

U prometnoj nesreći tjelesne ozljede zadobio je 33-godišnji vozač, uslijed čega je prevezen u OB Virovitica i pušten kući. Nitko od vozača nije bio pod utjecajem alkohola. 

Druga nesreća s ozlijeđenom osobom dogodila se jučer, 27. veljače, oko 15.40 sati, kada je 66-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom daruvarskih registarskih oznaka kroz Sladojevce, iz smjera grada Slatine. Dolaskom do raskrižja nije zaustavio svoje vozilo na prometnom znaku Stop, već se uključio na kolnik, a da nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom. U tom trenutku iz smjera Donjih Meljana naišao je osobni automobil slatinskih registarskih oznaka kojim je upravljala 34-godišnjakinja te udarila prednjim dijelom automobila u lijevi bočni dio osobnog automobila daruvarskih registarskih oznaka. 

U prometnoj nesreći tjelesne ozljede zadobila je 33-godišnja vozačica, a protiv 66-godišnjeg vozača slijedi adekvatno pismeno. Nitko nije bio pod utjecajem alkohola.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content