Rastu zidovi na novoj Područnoj školi u Vukosavljevici: Očekuje se kako će ove jeseni učenici novu školsku godinu započeti u novom zdanju

Unazad desetak godina, na području Općine Špišić Bukovica, odrađene su važne „obrazovne investicije“. Izgrađena je nova sportska dvorana u Špišić Bukovici, temeljito je uređena matična OŠ Augusta Cesarca. Nova zdanja su izrasla u Bušetini, Lozanu i Rogovcu, a nova škola bit će izgrađena u Vukosavljevici. Vrijednost investicije, koju potpisuju Virovitičko-podravska županija, Općina Špišić Bukovica i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, iznosi oko 4 milijuna kuna.

– Očekujemo da će ove jeseni, prvog dana nove školske godine, 15 učenika u Vukosavljevici pohađati nastavu u novom zdanju – kazao je načelnik općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler, koji je uz virovitičko-podravskog župana Igora Androvića i njegovog zamjenika Marija Klementa, obišao radove na novoj Područnoj školi u Vukosavljevici koja se nalazi pri OŠ Augusta Cesarca Špišić Bukovica.

Nakon ovoga, predstoji još energetska obnova Područne škole u Okrugljači pa će sva školska zdanja na području općine Špišić Bukovica biti ili novoizgrađena ili temeljito obnovljena.

(vpz.hr, Foto: K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content