U EPIcentru Sequoia Slatina održana koordinacija direktora turističkih zajednica Virovitičko-podravske županije

Uz domaćinstvo Turističke zajednice Grada Slatine, u EPIcentru Sequoia Slatina danas (četvrtak) je održana koordinacija direktora turističkih zajednica s područja Virovitičko-podravske županije.

Na koordinaciji su nazočili direktori turističkih zajednica iz Virovitice, Orahovice, Suhopolja, Pitomače i Čačinaca te direktorica Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Martina Jakelić.

Okupljenima je dobrodošlicu uoči sastanka zaželio direktor slatinske Turističke zajednice Jurica Bosak.

– Razmjena iskustava djelatnika sustava turističkih zajednica je ključno u uspješnoj provedbi naših zadataka, isto kao i upoznavanje s ponudom naše zajedničke destinacije, odnosno Virovitičko-podravske županije. Današnji dan, osim za konkretne razgovore vezane za naše aktivnosti i buduće projekte, iskoristili smo za upoznavanje kolega sa novim turističkim kompleksom EPIcentar Sequoia Slatina čije stavljanje u funkciju očekujemo ovo proljeće, ali i za dodatno međusobno povezivanje jer samo međusobnom suradnjom možemo stvoriti poticajno okruženje, ne smo za turizam, već i za poboljšanje kvalitete života naših sugrađana. Važno je imati pouzdane partnere, a njih svakako imamo unutar našeg sustava, kao i svu potrebnu potporu Turističke zajednice Virovitičko podravske županije s kojom je suradnja na zavidnoj razini – naglasio je Bosak.

m_IMG_2944

Na gostoprimstvu i dosadašnjoj suradnji Turističkoj zajednici Grada Slatine zahvalila je direktorica Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Martina Jakelić te iznijela nekoliko podataka o zajedničkim projektima koji su u planu tijekom ove godine.

– Prema dosadašnjoj tradiciji praksa je bila obići sve nove destinacijske sadržaje na području naše županije kako bi se cijeli sustav upoznao s novostima koje se događaju na županiji, a srećom ima ih jako puno, te se nadam, budući da ova korona pomalo popušta, da ćemo ovakve sastanke nastaviti održavati diljem naše županije. Nastavno na uspješnu prošlogodišnju suradnju na realizaciji Vinskog mjeseca tu ćemo manifestaciju svakako ponoviti i ove godine, a pokrećemo i jedan novi ciklus sportskih manifestacija – rekla je direktorica Jakelić te izrazila zadovoljstvo što je današnja koordinacija održana u Slatini u prostoru EPIsentra Sequoia.

Na sastanku je obrađeno nekoliko tema, a razgovaralo se i o usklađivanju s Pravilnikom o posebnim uvjetima koje moraju ispunjavati zaposleni u turističkim zajednicama, kao i o javnim pozivima za dodjelu sredstava potpora turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent, koji će, kako je istaknula direktorica Jakelić, činiti jedan veliki dio budžeta koje turističke zajednice planiraju za ovu godinu, a čija se objava očekuje krajem ožujka ove godine. Također, definirano je da će sve turističke zajednice s područja županije ići u zajedničkom smjeru kako bi se iskoristilo što više sredstava putem javnih poziva.

Izvješća o do sada provedenim, kao i planiranim aktivnostima u 2022. godini podnijeli su direktori svih lokalnih turističkih zajednica nakon čega su obišli posjetiteljsko-interpretacijski centar EPIcentra Sequoia Slatina, a susret je završio radnim ručkom na kojemu su nazočni imali prigodu razmijeniti iskustva unutar svojih turističkih zajednica s ciljem ostvarenja što bolje suradnje na zajedničkim projektima.

(www.icv.hr, adf; Foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content