FOTO Virovitičanka Maja Lena Bucifal u najboljoj petorci turnira, odlična Splićanka Iva Tabak najbolja igračica i strijelkinja poluzavršnice Prvenstva Hrvatske za košarkašice Z-13

Nakon posljednjeg susreta poluzavršnice Prvenstva Hrvatske za košarkašice do 13 godina starosti odigrane u Čačincima ovog vikenda, na kojoj su sudjelovali ŽKK Split, KK FSV Rijeka, ŽKK Brod na Savi iz Slavonskog Broda i domaći ŽKK Virovitica, izabrana je i najbolja petorka turnira. Tu je svoje mjesto našla i virovitička košarkašica Maja Lena Bucifal. Maja je u tri odigrane utakmice na parketu provela ukupno 69 minuta i pritom upisala 24 koša, 35 uspješnih skokova i tri asistencije.

Uz Maju, u najbolju petorku izabrane su još Iva Tabak i Mia Papak iz Ženskog košarkaškog kluba Split, Mia Glomazić iz riječkog FSV-a i Anja Tomić, igračica ŽKK ‘Broda na Savi’ iz Slavonskog Broda.

MG 0565

Najboljom igračicom proglašena je odlična Splićanka Iva Tabak, ujedno i jedna od najboljih igračica ove generacije u Hrvatskoj. Njezin ŽKK Split ostvario je na ovom turniru tri uvjerljive pobjede u tri odigrana susreta, a Iva je svoj obol tom rezultatu, s obzirom na vrijeme provedeno na parketu (ukupno 63 minute), dala doista famoznim brojkama. Postigla je čak 89 koševa, upisala 38 skokova i tome pridodala 10 asistencija. Uz titulu najbolje igračice, zaslužila je tako i onu najboljeg strijelca turnira.

-Ova priznanja mi zaista puno znače. Treniram već jako dugo, otprilike nekih šest godina i uvijek dajem svoj maksimum. Na kraju, mislim da se to sve skupa isplatilo i da mi se vratilo na najbolji mogući način. U tri dana provedena ovdje u sportskoj dvorani u Čačincima stekla sam i neka nova prijateljstva s košarkašicama iz drugih klubova i sve u svemu za mene je ovo jedna doista lijepa uspomena – rekla je talentirana splitska košarkašica Iva Tabak pred kojom je, ako je suditi prema izdanju na ovom turniru, ali i dosadašnjim rezultatima, definitivno svjetla budućnost ‘pod obručima’.

MG 0636

Priznanja najuspješnijim igračicama turnira uručio je bivši košarkaš, a sada predsjednik Košarkaškog saveza Koprivničko-križevačke županije Zdravko Rupnik.

-Čestitam svim ekipama na borbi i na svemu što su pokazale u ova tri dana odigravanja. Košarkašicama Splita i riječkog FSV-a želim puno sreće i uspjeha na državnoj završnici, a s druge strane, košarkašicama Virovitice i Slavonskog Broda ne želim da budu tužne, već da se nastave boriti i ostvarivati odlične rezultate kako su to radile i dosad. Isto tako, trenerima svih ekipa želim da i dalje nastave uspješno raditi sa svojim igračicama, roditeljima da i dalje pružaju podršku svojoj djeci, a košarkašicama da nastave trenirati i da ne odustaju od košarke – rekao je nakon podjele priznanja Rupnik.

MG_0625

Bio je ovo definitivno ‘praznik’ košarke u Čačincima. Podsjetimo još jednom da su virovitičke košarkašice unatoč gromoglasnoj podršci s tribina ostale bez plasmana na državnu završnicu. Turnir su završile s pobjedom i dva poraza. ŽKK Split i FSV Rijeka ‘putnici’ su na Final Four, na kojemu će još zaigrati i košarkašice iz Zagreba i Šibenika koje su državnu završnicu osigurale na turniru odigranom ovog vikenda u Dubrovniku.

Više o današnjoj utakmici možete pročitati OVDJE.

(www.icv.hr, ts, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content