Godišnja skupština Dijabetičke udruge “Zdravlje” Orahovica: Svojim radom čine sve kako bi upozorili građane na opasnost koju sobom nosi šećerna bolest

Dijabetička udruga “Zdravlje” Orahovica održala je svoju redovnu, godišnju skupštinu na kojoj su uz članove udruge nazočili i gradonačelnik Orahovice Saša Rister te predsjednik orahovačke udruge umirovljenika Tomo Pleša.

U sklopu izvješća o radu predsjednik Udruge “Zdravlje” Stjepan Dujmić naglasio je kako je udruga i u proteklom razdoblju svojim radom činila sve kako bi upozorila građane na opasnost koju sobom nosi šećerna bolest.

-Kroz naše akcije tijekom 2021. godine šećer je kontroliralo 453 ljudi, kod nekih zdravih smo našim kontrolama uočili visok šećer i uputili ih liječniku i vjerujem pomogli. Hvala svim članovima koji su vrijedno radili i veliko hvala Gradu Orahovici i gradonačelniku Saši Risteru na pomoći pri radu – rekao je Dujmić te kroz plan rada istaknuo intenzivan nastavak rada na promociji dijabetesa, odnosno upozoravanju na ovu opaku bolest kroz akcije, predavanje, radionice, izlete i medijske aktivnosti.

Nakon pozdrava predsjednika Udruge umirovljenika Orahovica Tome Pleše, rad udruge pozdravio je i gradonačelnik Saša Rister.

-Čestitam vam na uspješnom radu i evo gledajući proteklo razdoblje, u vašem radu je vidljivo da nam svima nedostaje taj socijalni dio života, do druženja, ali nadamo se kako će ova nesretna korona ‘oslabiti’ i da će se svi vratiti u ovo staro normalno. Zahvaljujem vam na trudu koji ulažete kako bi upozorili sve nas na veliku opasnost koju sobom nosi šećerna bolest i ovim putem vam obećavam kako će vam Grad Orahovica i nadalje biti veliki prijatelj i suradnik u radu – zaključio je Rister.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content