Grad Osijek s 1,15 milijuna kuna financira programe organizacija civilnog društva: Najviše sredstava za socijalne djelatnosti i zaštitu zdravlja

Iz ovogodišnjeg proračuna Grad Osijek će izdvojiti 1,15 milijuna kuna za potpore osječkim udrugama za njihove projekte i programe.  

Ukupno je 11 sektora, odnosno područja financiranja, počevši od projekta i programa iz Ljudskih i manjinskih prava, Stvaralaštva mladih, Zaštite potrošača, Komunalno-stambenog područja, Gospodarstva do potpore udrugama iz Domovinskog rata.

Najviše sredstava predviđeno je za programe iz područja Socijalne djelatnosti i zaštite zdravlja, 430 tisuća kuna, dok je za udruge iz Domovinskog rata i za Stvaralaštvo mladih predviđeno 200 tisuća kuna.

Udrugama iz ostalih sektora iz proračuna će ići iznos od 50 tisuća kuna. Najmanji iznos od 25 tisuća kuna predviđen je za komunalno-stambeno područje.  

Za pojedinačne programe ili projekte  je znači iznose od 5 tisuća pa do 20 tisuća kuna, osim Počasne garde, koja može očekivati podršku i do 50 tisuća kuna s obzirom na sudjelovanje na protokolarnim događanjima za potrebe Grada Osijeka.

Udruga može prijaviti jedan projekt ili program unutar jednog područja financiranja, a ukupno se može prijaviti na najviše dva područja financiranja.

​Sve informacije o objavljenom Javnom natječaju za financiranje projekata i programa udruga iz Proračuna Grada Osijeka u 2022. godini, dostupne su na mrežnim stranicama Grada Osijeka.

(www.icv.hr, tj)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content