Humanitarni “Koncert klasične glazbe – za mir u Ukrajini”: Novac od ulaznica bit će proslijeđen ukrajinskom Caritasu

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku u petak, 11. i subotu, 12. ožujka, s početkom u 20 sati bit će održan “Koncert klasične glazbe – za mir u Ukrajini”.

Koncert je humanitarnog karaktera, a prikupljena sredstva bit će uplaćena na račun Hrvatskog Caritasa.

Koncertom će ravnati Mladen Tutavac, koji je zajedno s ravnateljem Opere HNK u Osijeku Filipom Pavišićem prilikom najave koncerta na konferenciji za novinare istaknuo kako je u program uvrštena I. simfonija Reinholda M. Glièrea, ukrajinskog skladatelja, kojom žele poslati poruku podrške ukrajinskom narodu.

Solist na klaviru je Lovre Marušić, koncertni majstor je Igor Šimonji koji će zajedno s orkestrom Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku izvesti program ovog koncerta humaniratnog karaktera za mir u Ukrajini.

– Suočeni s ratnim strahotama koje proživljava Ukrajina, s traumama koje smo i sami iskusili prije trideset godina, HNK u Osijeku suosjeća i iskazuje svesrdnu podršku ukrajinskome narodu u njegovoj borbi za slobodu i mir. Koncert klasične glazbe zato će biti humanitarnog karaktera te ćemo sva novčana sredstva od ulaznica za koncert uplatiti na račun Hrvatskog Caritasa koji je povezan s ukrajinskim. Pozivamo da kupnjom ulaznice za “Koncert klasične glazbe – za mir u Ukrajini” ili uplatom na žiro-račun Hrvatskog Caritasa kod Privredne banke Zagreb d.d. IBAN: HR0523400091100080340; SWIFT/BIC: PBZGHR2X; svrha uplate: pomoć Ukrajini, pomognete ukrajinskom narodu – poručili su iz osječkog HNK-a.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content