HZJZ – Povratak predavanja uživo: Nastava na fakultetima odsad se može izvoditi na klasičan način

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) donio je preporuku za sva visoka učilišta o ukidanju mjera donesenih zbog pandemije. Kako stoji u preporuci, nastava na fakultetima odsad se može izvoditi na klasičan način, odnosno uživo, što znači da prestaje potreba za izvođenjem online nastave. Zadržavaju se osnovne epidemiološke mjere. Riječ je o svakodnevnom čišćenju prostora, redovitom pranju ruku i provjetravanju prostora više puta dnevno.

– Kada je lijepo vrijeme, preporučuje se ostaviti otvorene prozore tijekom nastave, predavanja, seminara i vježbi. Također, preporučuje se provjetravati i nekoliko puta tijekom akademskog sata, ako vremenske prilike to dopuštaju- stoji u preporuci.

Za razliku od mjere kojom su maske ukinute tijekom nastave u osnovnim i srednjim školama, u slučaju visokih učilišta ova mjera ostaje. HZJZ je naveo iznimke.

Maske neće morati nositi osobe koje pate od određene vrste invaliditeta ili zdravstvenih problema u kojima im nošenje maske znatno otežava život ili ga dovodi u opasnosti, piše u preporuci. Dosad je na fakultetima vrijedila obveza održavanja razmaka između studenata. Zbog nedostatka prostora dio je fakulteta zadržao neki oblik online nastave. S obzirom na to da se ukida mjera vezana uz razmak, ne postoji više razloga za online nastavu. Originalni tekst možete vidjeti OVDJE 

(www.jutarnji.hr, foto: ilustracija, K. Toplak)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content