Koncertni ciklus grada Osijeka najavljuje eksploziju zvuka: Ansambl Acoustic ove će subote predstaviti svoj novi album

Desetorica glazbenih virtuoza, eksplozija zvuka koju proizvodi spoj violine, viole, violončela i kontrabasa sa saksofonom, udaraljkama, klavirom, flautom i magičnom oboom, crossover klasične, jazz, pop, rock i folklorne glazbe… Ansambl Acoustic projekt stiže u Koncertni ciklus grada Osijeka.

U subotu, 19. ožujka s početkom u 20 sati u Kulturnom centru Osijek koncert će održati jedinstveni ansambl s ovih prostora, osnovan 2008. godine pod vodstvom skladatelja i kontrabasista Dubravka Palanovića.

Ansambl okuplja desetoricu profesionalnih glazbenika, vrhunskih glazbenih individualaca koji zajedno na pozornici stvaraju pravu eksploziju zvuka. Poznat po sintezi različitih stilova, široki glazbeni spektar od klasike, jazza, folklora, pa čak i rocka, ansamblu daje prepoznatljivi, jedinstveni pečat, kako u ideji i programu, tako i u izvedbi.

U Osijeku će predstaviti svoj novi album pod nazivom “Fourious Dance”, a skladbe s ovog albuma svojevrsna su fuzija klasične glazbe,jazz glazbe i hrvatske tradicijske glazbe. Zadržavajući svoj prepoznatljivi crossover pristup, publika će imati priliku čuti široku lepezu stilova: od klasike, (latin) jazza, filmske do folklorne glazbe s upečatljivim ritmovima rumbe i salse. Većinu od dvanaest skladbi na albumu napisao je Dubravko Palanović, dvije Srđan Berdović, a zajednička nit vodilja i inspiracija ovog albuma bila je folklorna glazba različitih hrvatskih geografskih regija.

Ansambl čine: Dani Bošnjak, flauta; Branko Mihanović, oboa; Nikola Fabijanić, saksofon; Mario Čopor, klavir; Stanislav Muškinja, bubnjevi i udaraljke; Marco Graziani, violina; Val Bakrač, violina; Aleksandar Jakopanec, viola; Petar Kovačić, violončelo; Dubravko Palanović, kontrabas.

Posve originalni glazbeni izraz u besprijekornoj izvedbi deset sjajnih muzičara, majstora svog instrumenta, gdje god nastupe, nikoga ne ostavi ravnodušnim.

– Snaga ovog ansambla leži u tehničkoj ‘ispoliranosti’ na svim razinama, od vješte instrumentacije do fantastične i uvjerljive izvedbe u kojoj se ogleda nezanemarivo veliko i dugogodišnje sviračko iskustvo članova ansambla, kao i njihov autentični užitak u muziciranju – napisala je Silva Milostić.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content