Nezaposlenost zaustavljena u cijeloj OBŽ: U Donjem Miholjcu manja za čak 20,7 posto u odnosu na lanjsko razdoblje

Krajem veljače na području Osječko-baranjske županije evidentirane su 15.684 nezaposlene osobe, odnosno 161 osoba ili 1 posto manje nego u prethodnom mjesecu, a čak 2.593 osobe ili 14,2 posto manje nego u istom mjesecu lani, izvjestila je osječka Područna služba Zavoda za zapošljavanje u svom biltenu.

Smanjenje nezaposlenosti u proteklom mjesecu zabilježeno je u svim ispostavama, a najviše u Valpovu gdje je broj nezaposlenih manji za 46 osoba ili 2,4 posto u odnosu na mjesec siječanj. U Donjem Miholjcu nezaposlenost je manja za 1,9 posto, u Belom Manastiru za 1 posto, a u Osijeku za 0,9 posto ili za 56 osoba. Najmanje smanjenje nezaposlenosti zabilježeno je u Našicama i Đakovu od svega 0,7 i 0,3 posto.

U usporedbi s lanjskim razdobljem također se bilježi pad nezaposlenosti na cijelom području Županije, a najizraženije  je u ispostavama Donji Miholjac, gdje je nezaposlenost manja za 20,7 posto i Osijek za 17,4 posto- prenosi STV.

Uglavnom je nastavljeno smanjivanje nezaposlenih sa završenim fakultetom i osoba bez radnog iskustva, no zabilježen je rast udjela nezaposlenih žena i osoba starijih dobnih skupina.

Iz osječkog Zavoda za zapošljavanje ističu kako je i povećana potreba za radnicima u veljači u odnosu na mjesec siječanj.

Procjenjena stopa nezaposlenosti na području Osječko-baranjske županije u veljači je iznosila 14,8 posto naspram stopi od 17,1 posto u istom mjesecu 2021. godine. Procjenjena stopa nezaposlenosti na razini države je 7,7 posto.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content