Sastanak s predstavnicima Ogranke Matice hrvatske u Virovitici: Naglasak na digitalizaciji i okupljanju novih, mladih članova

Gradonačelnik Ivica Kirin održao je u Gradu Virovitici sastanak s predstavnicima Ogranka Matice hrvatske u Virovitici. Ispred Ogranka sastanku su nazočili predsjednica Dubravka Sabolić, Dražen Bunjevac, dopredsjednik Ogranka, Marina Mađarević, tajnica Ogranka i Ivana Vidak, članica Predsjedništva Ogranka, a sastanku je bio nazočan i gradski pročelnik Alen Bjelica.

Predsjednica Dubravka Sabolić tom je prilikom ukratko predstavila Ogranak i programe, a gradonačelnik Kirin je predložio digitalizaciju časopisa Zavičaj, sustavan rad na povijesnim istraživanjima te suradnju s profesorima i nastavnicima (s naglaskom na povjesničare i knjižničare) u okupljanju novih mladih članova. Predloženo je i učestalije korištenje novih tehničkih mogućnosti u prezentaciji rada Ogranka i ne inzistiranje na kvantiteti, već na kvaliteti sadržaja.

Pročelnik Bjelica predložio je sastanak Ogranka i drugih zainteresiranih ustanova u proširenju programa Međunarodnog književnog natječaja Kristalna pepeljara tijekom narednog razdoblja.

Ogranak Matice hrvatske u Virovitici osnovan je 9. svibnja 1971. godine, a njegov je rad ponovno obnovljen 1991. godine. Osnovan je s ciljem da istražuje, čuva, razvija i promiče narodni i kulturni identitet, pritom proučava štiti i promiče hrvatsku kulturnu i znanstvenu baštinu te prošlost i sadašnjost lokalne sredine. Ogranak izdaje knjige, časopise i publikacije te organizira umjetnička, znanstvena i stručna predavanja, izložbe, koncerte, tribine i skupove.

(virovitica.hr, Ogranak Matice hrvatske u Virovitici, foto: M. Bašić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content