Škole obilježile Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva: Tehnička škola i COOR ujedinili znanje i otkrili ljepotu glagoljice

U suradnji s učenicima strukovnih zanimanja srednje škole pri Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica učenici 3. razreda drvodjeljske struke Tehničke škole Virovitica obilježili su Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva.

U sklopu predmeta Oblikovanje i projektiranje proizvoda učenici Tehničke škole Virovitica uz vodstvo mentorice Jasmine Fijala tehnikom intarzija furnirom obložili su kutiju od pune ljepenke koju su prethodno izradili pomoćni kartonažeri COOR-a Virovitica uz svoje stručne nastavnike Vedrana Stanića i Maju Paloš Gavrilović. Pomoćni krojači kutiju su s unutrašnje strane obložili mekanim svilenim plaštom te šivanjem izradili glagoljska slova od jute, a sve pod budnim okom stručnih nastavnica Natalije Vidak i Mirele Huzjak.

Na gotovu su kutiju učenici drvodjeljski tehničari dizajneri u pratnji profesorice Hrvatskog jezika Izabele Babić napisali prigodni natpis na najstarijem hrvatskom pismu – glagoljici.

viber slika 2022 03 09 22 34 45 663

Za sve faze izrade proizvoda, počevši od dizajniranja, preko izrada shema pa do izrade gotovog proizvoda, zaslužni su učenici i pritom su primijenili stečeno znanje u dosadašnjem školovanju. Na ovaj je način uz primjenu prirodnih materijala i entuzijasta učenika i mentora stvoren novi proizvod – prigodna galanterijska kutija. Suradnjom dviju škola na projektnom zadatku spoznali su koliko su sve struke potrebne i kako se međusobno nadopunjuju.

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content