Slatinčani iz logike dominantni u Slavoniji i Baranji

Na regionalno (međužupanijsko) natjecanje iz logike u kategoriji nematematičkih škola iz svih pet slavonskih županija kvalificirali su se učenici iz samo dvije škole, Srednje škole Marka Marulića Slatina (21 učenik), te Ekonomske i upravne škole Osijek (dvije učenice). Natjecanje je održano u Osijeku 1. ožujka 2022.

Nažalost, koliko je zanimanje za logiku u 50-tak srednjih škola (gimnazija) u iz većih gradova u Slavoniji i Baranji,  vidljivo je iz navedenog, jer su se prijavili učenici samo iz dvije škole u kojima se provode gimnazijski programi.

Učenici Srednje škole Marka Marulića Slatina postigli su izvrsne rezultate. Učenica Elena Bićanić bila je prva, Ivona Bosec druga, Noa Fazekaš treći, Luka Šabić četvrti, a Jana Macinger peta. Šesto mjesto podijelile su Ema Čapo, Ana Čurić i Tamara Zdelar, dok je sedmi bio Max Pavlica. Osmo mjesto podijelili su Anamarija Bilavčić, Ivan Haničar i Niko Rastija, a deveto Leon Despotović, Lea Jagarinec, Ramona Mikolić i Karla Vasiljević. Deseti su bili Sven Oužecky i Jan Šarko, dvanaesti Venio  Rulj, dok su trinaesti bili Marko Bogojević i Luka Ivanac.

Na natjecanju iz filozofije Lorena Boronjek bila je osma, a Antonija Šimić sedamnaesta. Mentor svim učenicama i učenicima je profesor Zorislav Jelenčić. Dio učenika je nakon natjecanja posjetio izložbu “Mrtva priroda iz fundusa Muzeja likovnih umjetnosti”.

(www.icv.hr, adf, V. Jelenčić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content