STRIPAONICA Gradski muzej Virovitica počeo s održavanjem serije radionica o izradi stripa

U Gradskom muzeju Virovitica u četvrtak, 3. ožujka održana je radionica “Jednostavno, a složeno” kao uvod u niz radionica koje će se kroz pet tjedana održavati u prostoru Muzeja. Riječ je o radionicama izrade stripa koje su osmišljene u skladu s trenutnom postavljenom gostujućom izložbom „Jednostavno, a složeno“ Muzeja suvremene umjetnosti iz Zagreba, a koja govori o stripu u Hrvatskoj. Radionice nisu povezane i ne ovise jedna o drugoj pa se priključiti može bilo kada, a namijenjene su starijima od 14 godina. 

Cilj “Stripaonice” je da se mladim sudionicima pokaže kako nastaje strip, naučiti ih kako pripremiti i iskoristiti sve tehnike te kako ga izraditi.

– Kroz različite radionice kraćeg trajanja se želimo upoznati s načinom na koji strip crtači razmišljaju i o čemu sve trebaju voditi računa dok stvaraju neko svoje djelo – rekla je voditeljica radionica, muzejska pedagoginja Anja Brabec. 

Nakon uvodne radionice, sljedeća pod nazivom “Film u crti; Lik u akciji” održat će se u četvrtak, 10. ožujka. Potom “Izraz; Lik i lik” 17. ožujka, “Zvučim; Boravim” 24. ožujka, “Izrada strip scenarija” 31. ožujka te posljednja “Izrada stripa” 7. travnja. Sve radionice se održavaju od 17 sati. 

(www.icv.hr, lc; foto: L. Crvenka)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content