Veseli maskenbal u Domu za starije u Borovi: Korisnicima i djelatnicima pridružili se učenici PŠ Borova

Već tradicionalno, povodom poklada, u Domu za odrasle osobe u Borovi u općini Suhopolje organizira se maskenbal za korisnike i djelatnike ustanove te goste. Već u prijepodnevnim satima uz veselu glazbu, kroz prostor Doma defilirale su razne zanimljive maske koje su kreirali korisnici i djelatnici Doma. U toj svečanosti pridružili su im se djeca i učitelji iz Osnovne škole Suhopolje – Područne škole Borova, tako da je u ovoj veseloj zabavi rame uz rame sudjelovalo i staro i mlado.

– Držimo do ovakvih veselih priredbi jer osim što na taj način nadopunjujemo mnogobrojne aktivnosti našeg Doma, ovakve priredbe imaju i dobar terapijski učinak za naše korisnike – rekla je ravnateljica Doma Zlata Rončević, danas Zvončica iz priče o Petru Panu.

– Maskenbal u Domu za starije povodom Poklada naša je redovna aktivnost u kojoj sudjelujemo zajedno sa drugim institucijama. Do pandemije koronavirusa sudjelovali smo sa sličnim ustanovama iz drugih županija, a naša stalna suradnja je sa Osnovnom školom Suhopolje zajedno sa svojim područnim školama te sa Katoličkom osnovnom školom u Virovitici, ali i sa drugim školama. Naša suradnja s VPŽ i Općinom Suhopolje je postala već tradicionalna, a zahvaljujući svim tim dobrim suradnjama, omogućeno nam je da priređujemo takve i slične priredbe. Ono što nas je značajno usporilo u svemu je pandemija Covid 19, uostalom kao i druge, no shodno uputama Zavoda za javno zdravstvo VPŽ, otvoreni smo za ove naše aktivnosti, naravno uz potrebne mjere opreza. Nadamo se da će se taj pozitivni trend nastaviti dalje jer imamo još puno toga pokazati te dati mogućnosti našim korisnicima da rade ono što vole i što ih veseli u životu – dodala je ravnateljica Rončević.

Mi smo se također pridružili veselim maskama te se zajedno s njima počastili ukusnim kiflicama i krafnama koje su spremile vrijedne djelatnice Doma.

Održan je i izbor za najbolju dječju i masku odraslih. Pobjedu su odnijele maske “Alisa u zemlji čudesa” i “Einstein”.

Collage Fotor 3

(www.icv.hr, bs; foto: B. Sokele)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content