Županijski nogometni savez Virovitičko-podravske županije: Raspisan tečaja za nove nogometne suce pripravnike

Već nekoliko godina svi županijski nogometni savezi imaju velikih problema s nogometnim sucima kojih je sve manje, a tako je i na području Virovitičko-podravske županije.

To se najbolje vidi po tome što susrete trećih županijskih liga sudi jedan sudac, a utakmice se igraju subotom popodne ili nedjeljom ujutro. Sve je češći i slučaj da susrete drugih županijskih liga sude jedan ili dva suca.

Upravo iz tog razloga Zbor nogometnih sudaca Virovitičko-podravske županije redovito, dva puta godišnje, organizira tečaje za nove suce pripravnike.

Poziv za novi tečaj objavljen je tako na mrežnim stranicama Županijskog nogometnog saveza.

– Pozivaju se sve zainteresirane kandidatkinje i kandidati da se prijave na tečaj za zvanje  nogometni sudac ‐ pripravnik. Ispit za nogometnog suca može polagati osoba koja u vrijeme prijavljivanja za ispit nije mlađa od 16 godina niti starija od 35 godina.

Ispit ne može polagati:

  1. osoba koja je pravomoćnom sudskom presudom osuđena za kazneno djelo, kao i osoba protiv koje se vodi kazneni postupak,
  2. osoba koja je diskvalificirana odlukom mjerodavnog odbora sportskog saveza,
  3. osoba s tjelesnim nedostacima ili zdravstvenim nalazima koji bi mogli onemogućiti normalno obavljanje dužnosti nogometnog suca.

Potvrde i ocjene o zadovoljavanju traženih uvjeta kandidati su, uz ostale dokumente, dužni  dostaviti prije polaganja ispita. Uz prijavu o polaganju ispita, potrebno je dostaviti:

1. domovnicu (fotokopija)

2. kratki životopis s osvrtom na sportski rad

3. dokaz o igračkom stažu (za one koji koriste beneficirani staž)

4. potvrdu o nekažnjavanju koje daje ovlašteno tijelo

5. liječničku potvrdu o zdravstvenoj sposobnosti

Pozivaju svi zainteresirani kandidatkinje i kandidate da prijavu pošalju na  e‐mail: [email protected]  ili na [email protected] do 23. ožujka sa sljedećim podacima: ime i prezime, datum rođenja, mjesto rođenja, adresa stanovanja, broj telefona (mobitela), e‐mail adresa.

Termin početka održavanja tečaja za nogometne suce bit će 23. ožujka u prostorijama Županijskog nogometnog saveza Virovitičko-podravske županije, Stanka Vraza 15.

Napomena: Sudac – igrač može suditi sve rangove natjecanja, osim ranga u kojem trenutno igra.

(www.icv.hr, mš, ŽNS VPŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content