2. ŽNL ZAPAD Golijada u Turnašici, Dinamo i Sokol remizirali, novi hattrick Jagarinca, Croatia ponovno na drugoj poziciji

U nedjelju, 24. travnja odigrane su četiri utakmice 14. kola 2. županijske nogometne lige Zapad.

Prvi susret odigran je u Terezinom Polju gdje su snage odmjerili Drava i Croatija iz Grabrovnice. Domaća momčad zbog ozljeda od 36 minute igrala je s deset, a od 58. minute s devet igrača. To su iskoristili gosti i došli do uvjerljive pobjede od 5:0. Po dva zgoditka postigli su Mario Barčan i Marko Slavić, a jednom je domaću mrežu pogodio Vinko Martinčević.

U Kapeli Dvoru snage su odmjerile momčadi koje ovog proljeća igraju na visokoj razini, domaći Dinamo i Sokol iz Milanovca. Domaćin je poveo u drugoj minuti pogotkom svog najboljeg strijelca Stjepana Rajnovića. Na 1:1 poravnao je gostujući kapetan Josip Lanšćak u 25. minuti. Obje momčadi imale su priliku doći do pobjedničkog zgoditka, ali se do kraja rezultat više nije mijenjao. U domaćim redovima najbolju je šansu nakon jednog ubačaja iz kuta imao Mirko Iličić, a u gostujućim nakon jednog prodora Mateo Pšihistal, ali mreže su mirovale.

Sveti Đurađ povratkom svog prvog ‘topnika’ Slavka Jagarinca došao je do treće ovosezonske pobjede. Na domaćem travnjaku s visokih 5:2 svladao je Mladost iz Vukosavljevice. Jagarinac je postigao tri pogotka, a po jednom su gostujuću mrežu pogodili Marko Glumpak i Dorian Leci. Posebice atraktivan bio je ‘projektil’ Glumpaka s tridesetak metara. Za goste su strijelci bili Ivan Komar i Mario Đeri.

Podravec iz Dinjevca, na svom ‘domaćem terenu’ u Turnašici svladao je Kladare rezultatom 7:3. Tri pogotka za Podravec postigao je Niko Groznica, dva puta gostujuću mrežu pogodio je kapetan Davor Šipek, a po jednom su precizni bili Dominik Bastalić i Mario Mikolčić. Za Kladare je dva pogotka iz kaznenih udaraca upisao Antonio Maresić, a iz igre mrežu Podravca pogodio je Martin Šubić.

Do kraja prvenstva ostala su još četiri kola. Velika ‘bitka’ vodi se u samom vrhu, ali i na začelju tablice. Momčad Lukača i matematički je osigurala naslov. Na drugom mjestu sada je Croatia s 25 bodova, a isti broj bodova ima i trećeplasirana Bilogora iz Špišić Bukovice. Bod manje imaju četvrtoplasirani Dinamo i Podravec na petoj poziciji. Kladare su s 10 bodova na samom začelju, bod više ima Sveti Đurađ na devetoj, a dva boda više milanovački Sokol na osmoj poziciji.

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content