EURO 2022 (Ž) Graz domaćin utakmice između Ukrajine i Hrvatske

Europska rukometna federacija potvrdila je kako će se odgođeni susret kvalifikacija za Europsko prvenstvo rukometašica 2022. godine između Ukrajine i Hrvatske, koji se trebao odigrati u Zaporožju, odigrati u Grazu 20. travnja s početkom u 18 sati. 

Zbog ruske agresije na Ukrajinu posljednjih se dana u intenzivnoj komunikaciji između Europske rukometne federacije, Ukrajine i Hrvatske, tražilo najbolje moguće rješenje. Hrvatski rukometni savez pri tome je ponudio da se utakmica odigra 20. travnja u Poreču. U međuvremenu, stigla je ponuda Austrijskog rukometnog saveza. Oni su izrazili spremnost da organiziraju utakmicu Ukrajine i Hrvatske u Grazu, u novoj dvorani Raiffeizen Sportpark.

Isti dan u toj dvorani, u 20:30  sati,  svoj kvalifikacijski susret za EURO 2022. godine igraju Austrija i Danska, tako će se praktički o jednom trošku organizirati ob susreta. Istodobno, dogovoreno je da će jedna karta vrijediti za obje utakmice. Cijena još nije poznata, ali će biti će definirana početkom sljedećeg tjedna.

Podsjećamo, Hrvatska je u prvom susretu ovih kvalifikacija poražena od Ukrajine u Rijeci, početkom listopada prošle godine 22:23. Nakon četiri odigrana susreta, Hrvatska je na 3. mjestu s dva boda koliko ima i Ukrajina, ali ta reprezentacija ima i dva susreta manje koje tek treba odigrati protiv Češke. Francuska je s četiri pobjede već osigurala nastup na prvenstvu.

(www.icv.hr, HRS)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content