Freestyle nogometašica Patricija Pejić osvojila „zlatnu ulaznicu“ za superfinale europske lige uličnog nogometa

U organizaciji Ghetto Games iz Latvije, jedne od najvećih svjetskih udruga koje se bave uličnim nogometom, Đakovo je u petak, 22. travnja, bilo domaćin međunarodnog turnira u uličnom nogometu – Ghetto Football Euro League 2022.

Zahvaljujući Đakovčaninu Rafaelu Spajiću, freestyle nogometašu koji se 17 godina bavio uličnim nogometom, Đakovo se našlo na popisu deset europskih gradova u kojima se održao ili će se tek održati ovaj turnir.

U tri „kaveza“ dužine 18 i širine 10 metara snage su odmjeravali natjecatelji u dvije dobne skupine, 16 i 16+ godina, a posebna je bila i kategorija za djevojke i žene.

Osim u uličnom nogometu održano je i natjecanje u freestyle nogometu, umjetničkoj formi temeljenoj na „najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu“. Iako taj dio natjecanja nije imao žensku kategoriju, među natjecateljima je ipak bila jedna djevojka.

Želje se ostvaruju

Ta djevojka je freestyle nogometašica Patricija Pejić iz Mikleuša o kojoj smo pisali početkom godine. Ova mlada sportašica u svijet nogometa je ušla još u trećem razredu osnovne škole, a od 2020. godine intenzivno trenira freestyle nogomet. Kada smo zadnji put pričali s njom, otkrila nam je da si kao dio budućnosti priželjkuje sudjelovanje na freestyle natjecanjima diljem svijeta, a kako je krenulo, ta želja postaje stvarnost.

– Kvalifikacije za natjecanje održavale su se online. Trebalo je poslati video i ako su trikovi bili dovoljno dobri, prolazi se dalje. Tako sam „upala“ – otkriva nam ova simpatična srednjoškolka, a na naše pitanje kakav je bio osjećaj sudjelovati na ovakvom natjecanju, kratko i jasno odgovara:

– Odlično! Neopisiv je to doživljaj i događaj koji bih ponovila svaki put kada bih imala priliku. Iako je padala kiša, to nas nije spriječilo u natjecanju. Osim toga, upoznala sam freestylere, kao i ljude koji su organizirali događaj, uključujući i Rafaela Spajića – ističe Patricija koja je, osim što se odlično provela na natjecanju, ostvarila i odličan rezultat.

IMG_5198

Zlatna ulaznica

Naime, osnivač i predsjednik Uprave organizacije Ghetto Games Raimonds Elbakjans bio je toliko impresioniran Patricijinim umijećem freestyle nogometa da je jednu ulaznicu za superfinale koje će se održati 24. lipnja u Rigi osigurao upravo za nju.

– Kada se to dogodilo, bila sam jako sretna i zahvalna. Želim se natjecati u drugim državama s raznim freestylerima, ali nikada nisam vjerovala da ću doći do ovdje. Zahvaljujući ovoj ulaznici u Latviji ću se natjecati u ženskoj kategoriji – iskreno kaže Patricija i otkriva nam kako će uložiti veliki trud u pripreme za ovaj događaj.

– Dat ću sve od sebe. Nastojat ću naučiti i usavršiti mnogo trikova i kombinacija. Iskreno, ne očekujem pobjedu. Naravno da bi bilo lijepo pobjediti ali ako ne uspijem, nema veze, bitno mi je da sam uopće došla toliko daleko – skromno otkriva ova freestyle nogometašica, koju smo za kraj priupitali kako joj sada izgleda budućnost i planovi što se freestyle nogometa tiče.

– Što se ove godine tiče, to je to za sada. Možda se prijavim na svjetsko freestyle prvenstvo u Pragu, ako ne ove, onda iduće godine sigurno. Također, iduće godine se prijavljujem i na Supertalent – zaključuje naša simpatična sugovornica.

(www.icv.hr, eat)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content