HPGD „Sloga“ održala Uskrsni koncert u pitomačkoj crkvi sv. Vida: Nastupili i gosti

U organizaciji Hrvatskog pjevačkog glazbenog društva „Sloga“ Pitomača, a pod stručnim vodstvom Davora Jendrašića, jučer (nedjelja) u Župnoj crvi sv. Vida u Pitomači održan tradicionalni Uskrsni koncert. Osim domaćina na koncertu su nastupili i Glazbeni sastav „Gorbonuk“ iz Kloštra Podravskog, Crkveni zbor Župe svetog Vida Pitomača, Pjevačko društvo „Ferdinand“ iz Ferdinandovca te članice vokalno-instrumentalnog sastava The Fusion koje su tom prigodom ujedno predstavile i svoju novu autorsku pjesmu.

– Jučer smo održali već tradicionalni Uskrsni koncert. Iako još službeno nije gotova pandemija, željeli smo zadržati tradiciju te smo tako pozvali i goste nekoliko pjevačkih društava. Smatram da smo organizirali uistinu dobar koncert i slavili Boga u pjesmi. Puna crkva svakako je dokaz da nas sumještani i dalje podržavaju, te se nadamo da ćemo tu tradiciju i dalje održavati – rekla je predsjednica HPGD „Sloga“ Štefica Kaša te zahvalila svima na podršci.

Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo „Sloga“ djeluje od 1925. godine, uz mnoštvo prigodnih koncerata i humanitarnih akcija, prisustvuju i na raznim događanjima u općini Pitomača i šire. Tijekom svojih 97 godina postojanja izdali su i nosač zvuka pod nazivom „Miruj, miruj srce moje“. Pokrovitelji koncerta su Općina Pitomača, Župa sv. Vida Pitomača i Centar za kulturu „Drago Britvić“.

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content