Kladare zasjale u blagdanskom ruhu zahvaljujući Čuvaricama kulturne baštine

U ovo predblagdansko, uskrsno vrijeme Čuvarice kulturne baštine iz Kladara još jednom su pokazale svoju kreativnu i originalnu stranu te ukrasile svoje selo.

I ovoga puta dvije najveće kreativke u Udruzi, Vesna Bajić i Ružica Magdić udružile su snage s članicama i ispred Etno zbirke „Bakina priča“ izradile uskrsnog zeca i zečicu u tradicionalnoj narodnoj nošnji. Da bi nastala ovakva prekrasna uskrsna kreacija bilo je potrebno puno vremena i rada, a najviše kako ističu, potrebno je ljubavi i volje.

– U samu izradu i postavljanje utrošeno je oko 20 sati rada, a svaki projekt koji Udruga osmisli uloženo je puno truda, rada, vremena i ljubavi prema tome. Vesna i Ružica su dale ideju kako bi to trebalo izgledati, a ostatak članica pomogao im je u realizaciji. Nekoliko članica dobilo je zadatke koje su trebale odraditi da bi Vesna i Ružica mogle stvoriti ovu predivnu uskrsnu kreaciju. Koristili smo žicu, jutu, sijeno, šibe za ogradu, bršljan, a od ostataka platna smo sašili odjeću odnosno narodne nošnje, stari kišobran smo ukrasile cvjetovima, košaru smo isplele od grana breze i u nju stavile pisanice koje su nastale na našoj uskrsnoj radionici, a klupu na kojoj sjede nam je posudila općina Pitomača – objasnili su nam iz Udruge.

No, da bi svaka njihova originalna kreacija ugledala svjetlo dana, svakako su za to zaslužni donatori koji podržavaju Udrugu u njihovom radu.

– Svakako želimo zahvaliti i našim donatorima bez kojih ovakvi projekti ne bi bili mogući. Jednako tako svaki član Udruge daje veliki doprinos u radu za opće dobro. Samo zajedničkim radom možemo odraditi sve planirano – ističu iz Udruge.

(www.icv.hr, ib)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content