Manifestacija “Uskrs u Osijeku”: Vožnja uskrsnim tramvajem, ukrašavanje jaja, moto zeke, najveće gnijezdo i brojne druge atrakcije za građane i posjetitelje

Nakon najljepšeg Adventa, Osijek je spreman i za najljepši Uskrs – najavio je osječki gradonačelnik Ivan Radić u posebno ukrašenom uskrsnom tramvaju.

Njime će se osječkim ulicama prometovati sve do 24.travnja, a uskrsni zeko tijekom vožnje darivati će putnike prigodnim poklonima.

U manifestaciji “Uskrs u Osijeku”, pod pokroviteljstvom Grada Osijeka sudjeluju zajedničkim snagama Turistička zajednica Grada Osijeka, te gradske tvrtke UNIKOM i GPP.

-Uvertira je već bila protekli vikend kada je na Osječkom Ferivi polumaratonu u gradu Osijeku boravilo 1200 trkača iz 10 zemalja svijeta, održan je i Premier Tennis Show, te tradicionalna manifestacija Šarana jaja bojama grada – istaknuo je gradonačelnik Radić, najavivši kako se nakon dvije pandemijske godine vraća u Osijek i Najveće osječko uskrsno gnijezdo.

Prvi puta ove godine bit će postavljeno na lijevoj obali Drave, pored ZOO hotela. Ugostiteljskom ponudom i sadržajima bit će prilagođeno djeci. Uz velika jaja i glazbu, bit će postavljen i foto kutak.

Kako ističu organizatori, u tjednu Uskrsa u Osijeku tijekom boravka preko 100 mladih iz dva ERASMUS programa, želja im je spojiti ih s osječkom djecom i mladima kroz kreativna događanja.

– Na Veliku subotu zato na našem Trgu slobode organiziramo veliku kreativnu radionicu ukrašavanja jaja, uz DJ-eve, plesače i neizostavne Moto zeke. Mladi će ukrasiti zajedničku instalaciju- najveće osječko jaje od metar i pol – koje će biti postavljeno kao foto point i ostati na toj lokaciji sva tri dana uskrsnog vikenda.

Na Uskrsni ponedjeljak ponovno se selimo na lijevu obalu Drave, u Zoološki vrt. Uskrsni je ponedjeljak, uz 1. svibnja najposjećeniji dan u osječkom Zoološkom vrtu. Uskrsni zec, već po tradiciji, u obilasku vrta djeci dijeli čokoladna jaja i bombone, dok timaritelji dijele pisanice životinjama koje i inače konzumiraju jaja. Uz to, vožnja kompom od Solarskog trga do Tvrđavice i ovoga puta je besplatna za sve – ističu organizatori.

-To je doista pregršt događanja počevši od danas pa do uskršnjeg ponedjeljaka. Vjerujem da će kako domaći tako i gosti uživati u ovom tjednu, a vjerujem da će to pokazati i turističke brojke odnosno će se nastaviti trend povećanja broja turista i noćenja u Osijeku – zaključio je osječki gradonačelnik.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content