Od iduće školske godine svi učenici osmih razreda s područja Virovitičko-podravske županije obići će Panonski drvni centar kompetencija

U Panonskom drvnom centru kompetencija u Virovitici održan je sastanak ravnatelja osnovnih i srednjih strukovnih škola s područja Virovitičko-podravske županije. Na inicijativu župana Igora Androvića, pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju VPŽ Martine Bunić i direktora Panonskog drvnog centra kompetencija Denisa Validžića sastanak je imao cilj – opstanak drvoprerađivačka industrije, prezentiranje Centra i programa namijenjenog učenicima osmih razreda kako bi se opredijelili za programe – stolar, drvodjelski tehničar i CNC operater. Govorilo se i o suradnji s Centrom izvrsnosti novih tehnologija u Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina u koji su uključeni učenici osmih razreda i srednjih škola.

– Učenicima želimo pokazati suvremenost programa i koje im se mogućnosti pružaju nakon završetka osnovnoškolskog obrazovanja. Osim toga, od sljedeće školske godine svi učenici osmih razreda posjetit će Panonski drvni centar kompetencija – naglasila je pročelnica Martina Bunić, koja je uz Denisa Validžića i vodila ovaj sastanak.

Osim toga, tom je prigodom dana i jedna zanimljiva ideja – da se u budućnosti u Centru održi natjecanje mladih tehničara.
Nakon sastanka ravnatelji su obišli Panonski drvni centar kompetencija.

(vpz.hr, mb)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content