Održan zbog građana u Čemernici, u četvrtak na rasporedu sastanak s mještanima Sv. Đurađa

Nakon Korije, gradonačelnik Ivica Kirin sa suradnicima održao je u srijedu sastanak s građanima Mjesnog odbora Čemernica. Predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Miljenko Sabo u uvodnom se govoru ukratko osvrnuo na odrađene aktivnosti. Istaknu je rekonstrukciju dječjeg igrališta, obnovu opreme te postavljene ograde oko sportskih terena, uređenje poljskih puteva, asfaltiranje odvojka Zagrebačke ulice u sklopu projekta izgradnje kolektora Istok kojim se rasterećuje sustav odvodnje u Taborištu te omogućuje priključenje stanovnika Ličke i odvojka Zagrebačke ulice u Čemernici na javni odvodni sustav.

Ove godine u planu je izrada projekta projekt uređenja zelene površine oko Doma, kao i nastavak uređenja dječjeg igrališta.

Također, gradonačelnik Ivica Kirin je na zboru građana obavijestio da se neće graditi nova škola u Čemernici. Zbog preprojektiranja kako bi se zadovoljio novi pedagoški standard, vrijednost projekta narasla je prvo s 1,5 milijuna kuna na 4,9 te naposljetku na gotovo 7 milijuna kuna. Osim toga, Grad Virovitica priprema za Nacionalni program oporavka i otpornosti projekt izgradnje III. osnovne škole, čime bi se u gradu omogućilo uvođenje jednosmjenske nastave. Naime, prema smjernicama za reformu odgoja i obrazovanja 2021. – 2029. nadležnog Ministarstva, jednosmjenski rad će biti obavezan za sve škole u RH od 2029. godine. Tada bi sva djeca s područja grada pohađala matične škole.

Do realizacije tog projekta, odnosno do izgradnje III. osnovne škole, dogovorena je rekonstrukcija Područne škole u Taborištu kako bi je mogla pohađati djeca iz Čemernice pošto je zgrada škole u Čemernici derutna.

Sljedeći je na raspodredu zbor građana u Svetom Đurađu, koji će se održati u četvrtak, 7. travnja u 19:00 sati u Mjesnom domu. 

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content