Osječanin Mark Jobst (16) viceprvak Europe u ju jitsu: U svoj grad s grčke Krete donio srebro

Hrvatska državna ju jitsu reprezentacija mladih uzrasta po prvi puta je nastupila na europskom natjecanju, “Ju Jitsu European Championship” u Heraklionu na grčkom otoku Kreti. U jakoj konkurenciji i nakon tri borbe s rumunjskim natjecateljem, predstavnik hrvatske reprezentacije 16-godišnji Mark Jobst osvojeno prvo europsko srebro u tom sportu, donio je u Osijek.

-Zahvaljujući mom matičnom JJ klubu Tatami iz Osijeka koji nas je podržao u svim aspektima, uspjeli smo sudjelovati na europskom natjecanju i pokazati svoje znanje i vještinu u ju jitsu sportu. Nakon dvodnevnog puta koji je bio izuzetno naporan, čekale su nas zahtjevne i teške borbe. Ipak uspio sam u tri borbe protiv rumunjskog natjecatelja osvojiti drugo mjesto. Raduje me da sam srebrnu medalju donio u svoj grad i Osječko-baranjsku županiju. Za mene osobno, ovo je bilo predivno i vrijedno iskustvo. No, nema predaha, pred nama su daljnje pripreme jer nas u studenom čeka svjetsko natjecanje u Ujedinjenim Arapskim Emiratima – izjavio je za medije osječki viceprvak.

Osim Marka u hrvatskom timu sudjelovao je još jedan Osječanin, šesnaestogodišnji Teo Vuletić koji je uspio je osvojiti 9. mjesto izgubivši od jake konkurencije bodovanjem sudaca.

-Ovo je za nas izuzetan uspijeh s obzirom da je riječ o mladim borcima koji treniraju vrlo kratko vrijeme od postanka kluba 2018. godine, a mora se uzeti u obzir i duža pauza zbog epidemije koronavirusom. Sveukupno je hrvatska reperzantacija uzela pet medalja, dvije srebrne i tri brončane – istaknuo je u izjavi za medije osječki trener iz JJ kluba Tatami Andrej Jovanović.

Dodao je kako su u hrvastkoj reprezentaciji nastupili i borci i borkinje đakovačkog kluba među kojima je Nora Filić osvojila srebro, a iz riječkog kluba Mateo Matteoni osvojio je broncu. Još dvije brončane medalje osvojili su Vlado Blažević i Matija Preskavec.

Cijela hrvatska ekipa sastojala se od 4 trenera i 10 natjecatelja. Većinu reprezentacije činili su članovi slavonskih klubova iz Vinkovaca, Đakova i Osijeka, pod vodstvom trenera crnog pojasa Mire Erkapića i Andreja Jovanovića, što jasno pokazuje kako je ju jitsu sve popularniji sport u Slavoniji, a borci i borkinje visoke kvalitete koji mogu stati rame uz rame s europskim i svjetskim borcima.

– Naši reprezentativci su pokazali veliko srce, kvalitetu i fizičku spremu. Evidentno je da u Savezu imamo vrlo sposobne trenere. Ono što trebamo poboljšati je zajednički sustavni rad – istaknuli su iz krovne organizacije, Hrvatskog Ju Jitsu Saveza pod čijim okriljem djeluju ju jitsu klubovi i njihovi mladi sportaši.

(www.icv.hr, tj)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content