Otvoren novi sportski objekt u općini Čađavica: Nogometni klub Mladost 1930. dobio nove svlačionice

Jučer (četvrtak) je u Čađavici svečano otvoren novoizgrađeni sportski objekt koji će, između ostalih, koristiti Nogometni klub Mladost 1930. Čađavica.

Nakon odavanja počasti svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima te preminulim predsjednicima i igračima Nogometnog kluba Mladost 1930. Čađavica minutom tišine, sve nazočne pozdravio je načelnik općine Mirko Rončević, ujedno se osvrnuvši na sam projekt.

– Nakon dugotrajne pripreme, s obzirom da dvaput nismo prošli na natječaju, Općinsko vijeće Općine Čađavica donijelo je odluku da se ova zgrada izgradi na trošak Općine. Podigli smo vrlo povoljan kredit preko Hrvatske banke za obnovu i razvoj, a dio novaca smo dobili od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, tako da je u konačnici vrijednost svega uloženog u izgradnju i opremanje bila oko 2,4 milijuna kuna. Posebno mi je drago što smo, nakon izgradnje infrastrukturnih objekata u mjestima naše općine, napravili i ovaj vrijedan objekt koji će koristiti naš nogometni klub, ali će je moći koristiti i osnovna škola kada budu djeca imala razna sportska natjecanja, koristit će nam i za proslavu Dana općine kada ovdje imamo smotru konja i kočija, te će biti na korist svim stanovnicima naše općine – rekao je načelnik Rončević, te dodao da se nada da će igrači Mladosti u ovim boljim uvjetima imati i bolje rezultate.

m_IMG_7247

U ime župana virovitičko-podravskog Igora Androvića, prisutne je pozdravio njegov zamjenik Marijo Klement.

– Hvala vam na pozivu na otvaranje ovakvog prelijepog sportskog objekta. Zaslužili ste to, dugo ste čekali, dugo ste vi igrači Mladosti bili domaćini na tuđim terenima, no sada imate sve uvjete za uspješan rad vašeg kluba. Vama u nogometnom klubu želim puno sportskih uspjeha, puno podmladaka, što manje ozljeda i neka vam ovo služi na čast i diku – istaknuo je Klement, te predsjedniku NK Mladosti Mariu Caru uručio prigodan poklon.

Zgradu je potom blagoslovio čađavački župnik vlč. Stjepan Vuk, a zajednički su je presijecanjem vrpce otvorili općinski načelnik Mirko Rončević i dožupan Marijo Klement.

m_IMG_7309

U sklopu svečanosti otvaranja spomenutog sportskog objekta odigrana je revijalna utakmica između NK Mladosti 1930. Čađavica i veterana Slavonije i Baranje u kojoj je rezultat bio na drugom mjestu. Veterani Slavonije i Baranje pobijedili su 4:0, a za koje su igrali i neki igrači s prostora Virovitičko-podravske županije, Igor Miklošević, Danijel Jozić, Dražen Despotović i Antonio Kovač. Golove su postigli Igor Miklošević, Danijel Jozić, Ken Hasnović i Armin Kunić.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content