Poslovni park u 2021. kroz investicije uložio 2,5 milijuna u grad Viroviticu: U ovoj godini nastavljaju s uređenjem novih parkirališta u gradu

Na jučer održanoj 42. sjednici Skupštine društva Poslovni park Virovitica d.o.o. usvojeno je godišnje izvješće o radu za 2021. godinu, kao i financijsko izvješće.

Sjednicom je predsjedao predsjednik Skupštine, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, a izvješće o radu obrazložio je direktor tvrtke Matija Mustač. Istaknuo je kako je unatoč posljedicama pandemije COVID 19, Poslovni park u protekloj godini kroz investicije u grad Viroviticu uložio oko 2,5 milijuna kuna.

– Asfaltirana sva parkirališta kojima društvo upravlja, a tržnica je uljepšana s oko 350 tisuća kuna u sklopu čega su izvedeni radovi na zamjeni dotrajale drvene konstrukcije te su postavljene nove pločice u novom dijelu tržnice. Stari i dotrajali toplovodi u Pejačevićevoj ulici zamijenjeni su novim plastičnim toplovodima, a vrijednost investicije iznosila je oko 500 tisuća kuna. Također, tu su i radovi na novom parkiralištu u Pejačevićevoj ulici koje će rasteretiti gužvu oko Dječjeg vrtića “Cvrčak”. Nastavljamo s uređenjem novih parkirališta na području grada, a u tu svrhu društvo je izradilo idejno rješenje i idejni projekt za parkiralište i spojnu cestu u krugu bolnice u vrijednosti od 45.000,00 kuna rekao je M. Mustač.

Uz navedeno, Poslovni park je kao upravitelj sudjelovao u organizaciji posla uređenja i obnove zgrada na području Virovitice, nastavljen je projekt certificiranja poljoprivrednih gospodarstava u okviru projekta Certificirana seljačka tržnica, kao i redovno održavanje vertikalne i horizontalne signalizacije…

U protekloj godini društvo je ostvarilo prihod od 8.087.264,00 kuna te dobit 19.363,00 kuna (neto). Sukladno tome, Skupština je donijela i Odluku o raspodjeli dobiti u korist zadržane dobiti tekuće godine. Inače, ovo je najveći ostvaren prihod u povijesti tvrtke.

– Plan prihoda za 2021. godinu iznosio je oko 7 milijuna kuna, a ostvarili smo preko 8 milijuna. S obzirom na trenutne pokazatelje opravdano se možemo nadati da ćemo u sljedećem poslovnom razdoblju realizirati sve planirane projekte na korist svih građana grada Virovitice zaključio je direktor Matija Mustač.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content