Prometna nesreća u Novoj Bukovici: Sudarili se kamion i traktor, vozač teško ozlijeđen

U srijedu, 13. travnja oko 10.50 sati, 73-godišnji vozač upravljao je vlastitim traktorom gospićkih registarskih oznaka za kojeg je bila pridodana nošena freza, naseljem Nova Bukovica, Zagrebačkom ulicom u smjeru Bukovačkog Antunovca. 

– Dolaskom do državne ceste započeo radnju skretanja u lijevo na poljski put, koji se nalazi sa sjeverne strane preko uzdužne pune crte, a da se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu, vodeći pritom računa o položaju vozila te o smjeru i brzini kretanja. U tom trenutku istim smjerom i stranom kretanja radnju pretjecanja preko uzdužne pune crte, započeo je 61-godišnji vozač sa skupom vozila zagrebačkih registarskih oznaka, kojom prilikom je na sjevernoj strani kolnika došlo do udara prednjeg desnog djela skupa vozila u traktor te puknuća traktora i odbacivanja na južni prometni trak, a potom i u južni putni kanal, dok se skup vozila zaustavio preko sjeverne i južne prometne trake – stoji u policijskom priopćenju.

Vozač traktora je zadobio teške tjelesne ozljede te je prevezen u OB virovitica. Vozači nisu bili pod utjecajem alkohola. 

Pregledom digitalnog zapisa tahografa utvrđen je prekoračenje vremena neprekidne vožnje te će biti podnesen prekršajni nalog za vozača te odgovorne i pravne osobe.

Protiv vozača traktora, biti će podnesen obavezni prekršajni nalog.  

(www.icv.hr) 

0 02 05 fb8c27ca72a3f676911a3931d985ccf6aa41c0e18c5bab645062768ced73c50c 3a065b08ffdd65ce

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content