Resslerov posjet zaključen sastankom s predstavnicima Osijek Software Cityja: IT sektoru nedostaje kvalificirane radne snage

S osječkim gradonačelnikom Ivanom Radićem, zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler tijekom jučerašnjeg (srijeda) posjeta obišao je radove u osječkoj Tvrđi koji se financiraju europskim novcem, a ukupna vrijednost projekta je 127 milijuna kuna.

-Grad Osijek je jedno veliko gradilište, s čim sam i upoznao eurozastupnika Resslera. Trenutačno je preko milijardu kuna investicija na području grada Osijeka koji se najvećim dijelom financiraju eurospkim novcem – istaknuo je Radić.

– Drago mi je vidjeti da radovi sjajno napreduju, mislim da je bitno ovakvim projektima pokazati kako se europski fondovi koriste za smanjivanje razlika između država članica. Obnovom Tvrđe Osijek još jednom potvrđuje našu kulturnu i civilizacijsku pripadnost Europi – rekao je Ressler.

IMG 3625
Foto: Grad Osijek

Resslerov posjet zaključen je sastankom s predstavnicima Osijek Software Cityja u gradskoj upravi. Tom je prilikom Mihael Tomić, predsjednik OSC-a, govorio o djelatnostima u ovom rastućem sektoru, ali i izazovima s kojima se susreću, poput nedostatka radne snage.

-Zadovoljni smo sa suradnjom s Gradom i s projektima koje smo započeli, a kroz koje ćemo definitivno osnažiti IT zajednicu i privući mlade, nove ljude koji će raditi i živjeti na ovom području. Također nam je drago da se projekt IT parka, nove zgrade koja će biti centar cijele te priče, bliži nekom svom početku – rekao je Tomić.

-Razvijamo i neke nove projekte na inicijativu OSC-a, razmišljamo o novom načinu potpora gospodarstvu kako bismo riješili problem nedostatka kvalificiranih radne snage iz deficitarnih područja, među kojima je i područje informacijskih tehnologija- rekao je dogradonačelnik Dragan Vulin.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content