Šest crvenih kartona na travnjacima 2. ŽNL Zapad: Croatia izbila na drugo mjesto, Dinamo ispratio Bilogoru s čak pet pogodaka

Prvu nedjeljnu utakmicu 12. kola 2. županijske lige Zapad u Terezinom Polju odigrali su domaća Drava i milanovački Sokol. Po izuzetno jakom vjetru niti jedna momčad nije mogla ‘razviti’ svoju igru. Domaći su poveli iz kaznenog udarca koji je realizirao Mihael Taušan u 18. minuti, a poravnao je Ivan Biondić, također s bijele točke u 58. minuti susreta. To je ujedno bio i konačan rezultat ovog susreta.

Croatia je u Grabrovnici pobijedila Mladost iz Vukosavljevice s visokih 5:0. Strijelci za domaću momčad bili su Kristijan Lončarić (38′), Mario Barčan (45′), Vinko Martinčević (60′), Martin Ivesa u 67. i gostujući igrač Tino Habijanić u posljednjoj minuti utakmice.

Nakon dvije uzastopne pobjede (protiv Podravca i Bilogore), očekivao se i treći uspjeh Svetog Đurađa, jer je na svom terenu igrao s direktnim konkurentom u borbi za opstanak u ligi – Kladarama. Prvi dio je završio bez zgoditaka. Na početku drugog dijela gosti u samo tri minute postižu dva pogotka. Prvo je Vedrana Botića svladao Martin Šubić u 48. minuti, a zatim i Dominik Maresić u 51. minuti susreta. Devet minuta kasnije najopasniji domaći igrač Slavko Jagarinac smanjio je gostujuću prednost na 2:1. U 68. minuti isključen je zbog vrijeđanja suca gostujući igrač Robert Greguraš. Dvije minute kasnije, također zbog crvenog kartona, teren je morao napustiti igrač Svetog Đurađa Ivan Ćavarušić. U 76. minuti s terena je morao otići još jedan igrač Kladara, Ivan Debeljak, jer je dobio drugi žuti karton. Na kraju je susret završio rezultatom 2:1 za Kladare, a isti je bio i omjer isključenih igrača. Svakako treba spomenuti i treći žuti karton Jagarinca koji će propustiti gradski derbi protiv Milanovčana idućeg vikenda.

Uzbudljivo je bilo i u posljednjem susretu, koji je odigran u Kapela Dvoru. Snage su odmjerili domaći Dinamo i Bilogora 1947. iz Špišić Bukovice. Prvo su obje momčadi ostale s deset igrača, jer su u 22. minuti isključeni domaći igrač Ivan Škrablin i gostujući Mario Krajc. U 34. minuti Josip Čoklo dovodi goste u minimalnu prednost. Pet minuta kasnije zbog drugog žutog kartona teren je morao napusti još jedan gostujući igrač Antun Posavac. U drugom dijelu domaći igrači su rezultatski materijalizirali igrača više na terenu. Poravnao je Mihael Martelo u 53. minuti. Sedam minuta kasnije Dinamo vodi pogotkom Kristijana Blažekovića. Do kraja utakmice domaći igrači postigli su još tri pogotka. Strijelci su bili Patrik Kasumović u 64. minuti, Mato Iličić u 67. i Hrvoje Đurašević u 76. minuti. Novi gostujući strateg Alen Zorić tako je visokim porazom debitirao na klupi Bukovčana.

Momčad Lukača sada je uvjerljivo prva s 32 boda. Druga je sada Croatia s 22 boda, a isti broj bodova ima i Bilogora na trećoj poziciji. Podravec iz Dinjevca ima 21, a Dinamo iz Kapele Dvora 20 bodova. Virovitički klubovi, Sveti Đurađ i milanovački Sokol nalaze se na posljednjoj, odnosno pretposljednoj poziciji s identičnim brojem bodova (8). U idućem kolu upravo će ove dvije momčadi odigrati gradski derbi, a ujedno i derbi začelja u Milanovcu.

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, T. Szabo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content