U Dugom Selu Lukačkom održano 24. natjecanje vatrogasne mladeži VPŽ: Najbolji DVD Vukosavljevica, DVD Turnašica i DVD Sladojevci

Nakon dvije godine pauze, zbog pandemije koronavirusa, u nedjelju, 3. travnja održano je Županijsko natjecanje vatrogasne mladeži. Natjecanje je trebalo biti održano na stadionu školski vrt u Gornjem Bazju, međutim, dvodnevna kiša natopila je travnjak, pa je ono premješteno u Dugo Selo Lukačko.

Na samom početku sve nazočne pozdravili su zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement i načelnik općine Lukač Đuro Bukvić, pohvalivši odličnu organizaciju i zaželjevši svim vatrogascima puno sreće u daljnjem natjecanju.

Prijavak zamjeniku župana Mariju Klementu podnijela je zapovjednica Vatrogasne zajednice Virovitičko–podravske županije Mateja Fras Venus, istaknuvši kako će najbolji na ovom natjecanju izboriti plasman na Državnu završnicu.

IMG_0654

Jutarnja kombinacija snijega i kiše te cjelodnevni jaki vjetar nisu bili prepreka mladim vatrogascima da pokažu svoje vještine. Na kraju natjecanja po tri najbolje ekipe u muškoj i ženskoj konkurenciji dobili su pehare i zahvalnice te su se plasirale na Državnu završnicu, koja se treba održati u lipnju u Čakovcu.

U ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojilo je DVD Vukosavljevica, drugo je bilo DVD Turanovac, a treće DVD Slatina.

U muškoj konkurenciji prvo mjesto je zauzelo DVD Turnašica, druga o je bilo DVD Gornje Bazje, a treće DVD Sladojevci.

IMG_0700

U posebnoj disciplini brzog oblačenja u interventnu zaštitnu opremu, najbrža je bila ekipa DVD Sladojevci, koja je za nagradu osvojila boravak u vatrogasnom kampu u Fažani, druga je bila ekipa DVD Turnašica, koja je za nagradu dobila jednodnevni izlet, a treća ekipa DVD Sedlarica, koja je za nagradu dobila komplet majica.

– Najboljima želim da nas dostojno predstavljaju na Državnom natjecanju, a ostalima više uspjeha želim iduće godine – u pozdravu je rekao predsjednik Vatrogasne zajednice Virovitičko–podravske županije Željko Palković.

IMG_0785

Poseban pehar dobila je ekipa – gost na natjecanju iz DVD Retfala iz Osijeka. Svi suci su također dobili posebne zahvalnice.

-Bilo je nešto manje ekipa nego prije pandemije koronavirusa, ali svakim danom primamo nove mlade članove, pa očekujemo da ćemo na idućim natjecanjima premašiti pred pandemijske brojke – na kraju je rezimirala Mateja Fras Venus.

Natjecanje su ovog puta uspješno organizirali DVD Gornje Bazje i DVD Dugo Selo Lukačko.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content