Udruženje obrtnika općine Pitomača započelo s izbornim aktivnostima po cehovima

Udruženje obrtnika općine Pitomača prvo je započelo s izbornim aktivnostima po cehovima za naredni mandat, 2022. – 2026. Sukladno odluci Skupštine, svi cehovi će održati izborne sjednice na kojima će izabrati svoje predstavnike u tijelima Udruženja tijekom travnja i svibnja, tako da će se konstituirajuća sjednica nove Skupštine održati u lipnju.

Od ukupno osam cehova prvi su se sastali frizeri, 26. travnja. Oni su ponovno izabrali dosadašnju predsjednicu Tanju Španić, koja će ih predstavljati i zastupati njihove interese naredne četiri godine u Skupštini i Upravnom odboru Udruženja. Osim izbora članovi Ceha frizerskog obrta raspravljali su o tečaju higijenskog minimuma, produljenju certifikata za fiskalizaciju, subvencioniranju troškova za plin te o predstojećem sajmu u Opatiji i izletu u Baranju.

Nakon frizera, na redu je Ceh proizvodnog obrta, koji će se sastati 28. travnja, a zatim slijede: Ceh uslužnog obrta (29. travnja), Ceh graditeljskog obrta (2. svibnja), Ceh trgovačkog obrta (3. svibnja), Ceh obrta intelektualnog karaktera (4. svibnja), Ceh prijevozničkog obrta (6. svibnja) i Ceh ugostiteljskog obrta (9. svibnja).

Pozivaju se svi članovi navedenih cehova da se odazovu u što većem broju kako bi izbor njihovih predstavnika bio što objektivniji i proveden u demokratskoj raspravi.

Nakon Pitomače, očekuje se da tijekom proljeća i ljeta izbore provedu i cehovi iz ostalih Udruženja obrtnika odnosno u Orahovici, Slatini i Virovitici.

(OK VPŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content